Sibel Siber, bugün Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği kurucu başkanı, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri merhum Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük ile dernek şube temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

KÜÇÜK, DAHA ÇOK KADIN MİLLETVEKİLİ GÖRMEYİ DİLEDİ

Birliğin Kurucu Başkanı Süheyla Küçük, kabulde yaptığı konuşmada, Siber’e yeni görevinde başarılar diledi ve “İnşallah sayenizde daha güzel günler göreceğiz” dedi.

Küçük konuşmasında, Meclis’te daha fazla kadın milletvekili görmek istediklerini de kaydetti.

SİBER: “SİYASETTE KOTAYA, POZİTİF AYRIMCILIĞA İHTİYAÇ VAR” 

Meclis Başkanı Siber de, Kıbrıslı Türklerin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu ve kız çocuklarıyla erkek çocukları arasında ayrım yapılmadığını söyleyerek, buna rağmen kadınların siyasette ve üst kademe yöneticiliğinde hak ettikleri noktada olmadıklarını belirtti.

Meclis’te kadın temsiliyetinin yüzde 8’lerde kaldığını anlatan Siber, bu durumu değiştirmek için kotalara ve pozitif ayrımcılığa ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde kadın temsiliyetinin kota sistemiyle artırıldığını kaydeden Siber, İsveç Meclisi’nde yüzde 50’lere bu sayede çıkıldığına işaret etti.

Siber, kadınların Meclis'teki sayısı arttıktan sonra bunun bir kültür halini alacağını ve kotaya ihtiyaç kalmayacağını dile getirdi.

“KADIN, SİYASETTE BAŞARISINI KISA SÜREDE KANITLAYACAK”

“Bunun uzun süre isteyeceğini düşünmüyorum. Kadın siyasette başarısını kısa sürede kanıtlayacaktır” diyen Siber, kadın temsiliyetinin düşük olmasına yönelik tepkilerin canlı tutulması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Siber, kadın örgütlerinin de kadın kotasıyla ilgili politikalara destek vermesi gerektiğini söyledi.

“Kadının doğasında problem çözme yeteneği var” diye konuşan Siber, kadınların bilgi birikimi ve kucaklayıcı doğasıyla barış dolu bir toplum yaratılmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim