Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre kabulde bir konuşma yapan Siber, ülke nüfusuna kıyaslandığında sanat ve kültür alanında üretilen çalışmaların gurur verici olduğunu belirterek hemen hemen her hafta sergiler açıldığını, görsel ve yazılı çalışmalar gerçekleştiğini kaydetti.

Siber, bu çalışmaların geleceğe umutla bakmayı sağladığını ifade ederek “Çünkü sanat hem günümüzdür, hem toplumsal belliğimizdir, hem üretmedir ve hem de paylaşmadır.” dedi.

Derneğe yaptıkları çalışmalarda başarılar dileyen Siber, kültürlerin hızla değiştiğini ifade etti ve globalleşen dünyada kültürün etkisinde kalmanın hız kazandığını söyledi.

Dünyayı güzelleştirecek olanın kültürel güzellikler olduğunu ifade eden Siber, “Bunları kaybetmeyelim. Bu güzel adamızda bize ait kültürlerimizi, toplum belleğine katkı yapmak ve gelecek kuşaklara taşımak için çalışalım” diye konuştu.

ALTINER

Kıbrıs Görsel Sanat Derneği Başkanı Gökhan Altıner de konuşmasında, Kıbrıs’ta unutulan meslekleri gündeme getirebilmek amacıyla fotoğrafladıklarını söyledi.

Projenin bitme aşamasında olduğunu ifade eden Altıner, neredeyse bütün ülkeyi dolaşarak hazırladıkları sergiyi Ocak ayı içerisinde açmayı planladıklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim