Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen kabulde, ilk sözü, 3 sendika adına KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan aldı.

KAPTAN: “MEYDANLARA BİRLİKTE İNDİK, BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK....”

Kaptan, kamu çalışanlarının aylık maaş (ücret) ve diğer ödeneklerini düzenleyen 47/2010 sayılı yasayı, “Göç Yasası” olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, “Ankara hükümetinin bize dayattığı paketlerin bir ürünü olan bu yasanın kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yasaya karşı olan örgütlerin düzenlediği mitinglere işaret eden Ahmet Kaptan, “Göç Yasası’nın yarattığı rahatsızlık konusunda gerek Cumhuriyetçi Türk Partisi gerekse Demokrat Parti ile meydanlara birlikte indik, birlikte mücadele ettik. Yasaya hep birlikte ‘hayır’ dedik” şeklinde konuştu.

2013 yılında ülkede yapılan erken genel seçime atıfta bulunan Kaptan, “CTP-DP bu seçimle iktidara geldi. Birlikte mücadele verdiğimiz ve bugün hükümette olan bu partilerin yasayla ilgili adım atmasını beklemek, varolan mağduriyetin, eşitsizliğin ve verimsizliğin ortadan kaldırılmasını talep etmek en doğal hakkımızdır diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Bazı milletvekillerinin bu yasanın kaldırılması için çalışma başlattığını, Meclis’te imza toplanarak birtakım hazırlıklar yapıldığını savunan Kaptan, “CTP ve DP milletvekillerinin katıldıkları bir televizyon programında yasayla ilgili rahatsızlıklarını dile getirmesi bizleri fazlasıyla memnun etti” şeklinde konuştu.

Kaptan, 3 sendikanın söz konusu yasayla ilgili görüşlerini içeren bir taslak hazırladığını; bu haftanın sonuna kadar Meclis’e iletileceğini ve Siber'den bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

SİBER: “HER TÜRLÜ GÖRÜŞ, DÜŞÜNCE VE YASA ÖNERİSİ MECLİS’E SUNULABİLİR”

Meclis Başkanı Sibel Siber ise kabuldeki konuşmasında, her türlü görüş, düşünce ve yasa önerilerinin Meclis’e sunulabileceğini kaydederek, bunların milletvekillerine ve komitelere iletildiğini ifade etti.

Meclis’in halkın olduğunu vurgulayan Siber, sadece eleştirilerin değil, görüş ve önerilerin de dile getirilmesinin önemine dikkat çekerek, KTAMS, KTÖS ve KTOEÖS’in yasayla ilgili önerilerinin komitede değerlendirileceğini kaydetti.

Sibel Siber, “Ortak amacımız ve görevimiz bu küçük adada en güzelini ve iyisini bulmak, her bireyin mutlu, yaşam kalitesinin yüksek, ülkesiyle barışık olduğu yasaları hazırlamaktır. Hem sivil toplum örgütlerine hem de yasa yapıcılara bu konuda büyük görev düşmektedir. Birbirimizin görüşünü alarak ve ülkemizin şartlarını da göz önünde bulundurarak en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim