Sertoğlu bu kapsamda Zihni Turkan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner’de hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, çok zor bir göreve talip olduklarını dile getirdi. Lefkoşa’da belediyenin içinde bulunduğu durumdan dolayı adeta kaos yaşandığını belirten Sertoğlu, Mimar ve Mühendis Odalarının da bu kaostan nasibini aldığını, yaşanan sıkıntılarında halen devam ettiğini belirtti. Kendisinin de baba mesleği olan müteahitlik işini yaptığını sözlerine ekleyen Sertoğlu, mesleği dolayı da sorunların nasıl çözülebileceğini iyi bildiğini ifade etti.
‘Sivil Toplum Örgütleri ile sıkı bir işbirliği lazım’ diyerek sözlerine devam eden Sertoğlu, herkesin kendi işini yaptığı takdirde sorunların daha da rahat aşılabileceğine dikkat çekti. Lefkoşa’nın silbaştan dizayn edilmesi gerektiğini söyleyen Hasan Sertoğlu, çok geç kalınmadan şehir planlanmasının yeniden yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Sertoğlu, yapılan işlerin denetimler ile kontrol edilmesi gerektiğini de belirterek, herkesin içinin rahat olduğu bir yönetim alayışı ile şeffaf ve denetlenen bir vizyonun so nucunda ortaya iyi sonuçlar çıkacağını belirtti. Herkesle işbirliği yaparak sorunları çözme amacında olduklarını da dile getiren Sertoğlu, sorunların bugüne gelmesindeki en önemli etkenin kontrol mekanizmasının eksikliği olduğunu söyledi. Kazanmaları halinde Lefkoşalının 8 Nisan’da yeni bir güne ve yeni umutlara uynacağını dile getiren Hasan Sertoğlu, kısa bir zamanda hem belediyenin hem de Lefkoşa’nın özlenen haline kavuşacağını dile getirdi.
Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Başkanı Zihni Turkan’da sözlerine adayları bu zor yola çıktıklarından ve bu yola başkoymalarından dolayı kutlayarak başladı. Turkan Belediyede yaşanan sıkıntıların açık olduğunu ve herkes tarafından bilindiğini belirterek, özellikle Lefkoşa’daki alt yapı sorunu ve kaçak yapı sorunlarına dikkat çekti. Turkan yeni dönemde bu sorunların ortadan kalkması temennisinde bulundu.
LTB MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TAŞKINKÖY’DE VATANDAŞA BROŞÜR DAĞITTI...
Ulusal Birlik Partisi Kadın Kolları ve partililer, Lefkoşa Türk Belediyesi seçimlerine yönelik Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ve Ekibi ile tanıtıcı broşür dağıtmaya devam ediyor.
Süreyya Gürses başkanlığındaki kadınlar Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyesi adayları ile Taşkınköy bölgesini gezerek, esnafa ve vatandaşlarla buluşu.
Ulusal Birlik Partililerin yoğun ilgi ile karşılaştığı gezide başkan adayı Hasan Sertoğlu’na ve meclis üyesi adaylarına tam destek belirtildi.

Editör: TE Bilisim