KTFF Yönetim Kurulu Odası’nda saat 14:00’de gerçekleşen toplantıda 6 Mart 2015, Cuma günü kendilerine Dünya Futbol Federasyonu’ndan (FIFA) bir yazı geldiğini ve çok üzüldüklerini belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, toplantının amacının hem bu üzüntüyü paylaşmak, hem de şeffaflığı sürdürmek olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun KTFF ile konuşmadan, FIFA’dan Kıbrıs’ın kuzeyinde temsilcilik açma talebinde bulunduğunu, FIFA’nın da KTFF’ye yazı göndererek düşüncelerini sorduğunu açıklayan Sertoğlu, “TFF’nin böyle bir talepte bulunmasını anlamadık. Esas niyetleri nedir? Neden bizimle konuşmadan, görüşmeden böyle bir talepte bulunuldu?” sorularını dile getirdi.

“TFF ile KTFF olarak işbirliğine varız. Ancak böyle bir temsilciliğe karşıyız, izin vermeyiz” diyen Sertoğlu şöyle devam etti, “Konuyu bugün gerçekleşecek yönetim kurulu toplantımızda da değerlendireceğiz. KTFF Danışmanı Jerome Champagne’nin Pazartesi veya Salı günü KKTC’ye gelmesini bekliyoruz. Duyumu yeniden değerlendireceğiz. Önümüzdeki hafta Cuma günü Münih’e gitme olasılığımız var.”
TFF’nun, kendileri ile görüşmeden FIFA’dan böyle bir talepte bulunması nedeniyle üzgün olduklarını birçok kez belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Ancak FIFA Genel Sekreteri Joreme Valcke imzası ile kendilerine resmi bir yazı gönderilmesinden, KTFF’nın varlığını tanıyor olmasından dolayı da mutlu olduklarını belirtti.

Sertoğlu, “TFF varlığımız kabul etmiyor olsa da, FIFA varlığımızı tanıyor. KTFF, 1955 yılında kurulmuş bir federasyondur. Bu bir gerçektir. Üzüntümüz, TFF’nin bu gerçeği görmezden gelmesidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim