Ziyarette adaylara Maliye Bakanı Ersin Tatar’da eşlik etti.
Adayları kabulünde konuşan Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı,ziyaretten duyduğu menuniyeti dile getrdi. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde son zamanlarda yaşanan sorunlara değinen Çıralı, sorunlardan en çok Sanayi Bölgesinin etkilendiğinin altını çizdi. Sanayi Bölgesi’nde bulunan yetki karmaşasına da değinen Çıralı, bölgedeki alt yapının Ekonomi ve Enerji Bakanlığına, kanalizasyon temizlik gibi çalışmalarında Belediyeye ait olduğunu belirtti. Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı Lefkoşa Türk Belediyesi’nin belli bir miktar para karşılığında bu hizmeti verdiğini anımsatarak, yetki karmaşasından dolayı çoğu zaman sorun yaşadıklarını açıkladı. Çıralı, beklentilerinin Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması olduğunu ve bu yapı ile beraber hizmetlerin hızlı ve aksamadan verilebilmesi olduğunu dile getirdi. Sürecin zor bir süreç olduğunun bilinci içerisinde olduklarını da dile getiren Çıralı ülkede yapılan çalışmalar ile bazı taşların yerine oturacağını belirtti. Çıralı sözlerini ‘artık gerçek politikaların uygulanmasını bekliyoruz’ diyerek tamamladı.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu’da, sözlerine Sanayi Bölgesi’ndeki yetki karmaşası sorunu çözülmeli diyerek başladı. Belediye ile devletten kaynaklanan sıkıntıdan bölge esnafının etkilenmemesi gerektiğini dile getiren Sertoğlu, seçilmeleri durumunda bu karmaşanın ortadan kalkması için gerekeni yapacaklarını belirtti. Gününün yarsının Sanayi Bölgesi’nde geçtiğinin ve Sanayii Bölgesindeki sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Sertoğlu, durumun şu an içler acısı olduğunu söyledi. Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nin Kuzey Kıbrıs’ın en büyük sanayi bölgesi olduğunun dile getiren Sertoğlu, sanayi bölgesinin muazzam bir hale getirilebileceğine dikkat çekti ve bunun güç ve irade istediğini söyledi. Sanayi Bölgesine kurulacak bir birimle sorunların ortadan kaldırılabileceğini de belirten Sertoğlu, bu birimin Sanayi Bölgesinin her şeyi ile ilgililenecek ayrı bir birim olması gerektiğini dile getirdi.
İş sahiplerine de büyük sorumluluk düştüğünü belirten Sertoğlu, Sanayi Odası ile yapılacak olan planlama ile herkesin mutlu ve huzurlu olacağını belirtti. Bölgedeki asfaltlama çalışmalarına da değinen Sertoğlu ihalenin alındığını ancak işin çok yavaş yapıldığına dikkat çekti.
Maliye Bakanı Ersin Tatar’da bölgede çok sayıda yeni yatırım yapıldığına dikkat çekerek, bunun daha fazla istihdam daha fazla ekonomik katkı olduğunu belirtti. Yapılan yatırımlar ile Sanayi Bölgelerindeki maddi değerin arttığına da değinen Tatar, ‘yapılan çalışmalar ile kendimizi, insanımıza daha iyi sunuyoruz’ dedi.

Editör: TE Bilisim