Metehan Kemal Küçük Spor tesislerinde düzenlenen kokteyle Başbakan İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Milli Eğitim Gençlik ve Spor BakanıMutlu Atasayan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu çok sayıda milletvekili ve partili katıldı.

Toplantının başında konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, diğer partileri eleştirdi. Demokrat Parti’nin paralı olarak tuttuğu kişiler ile her evi tek tek arayarak oy istediğini dile getiren Sucuoğlu, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yaptığı hatalardan dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu zor duruma düştüğünün unutulmaması gerektiğini söyledi. Ulusal Birlik Partisi’nin tek yumruk olduğunu dile getiren Sucuoğlu, seçime dört gün kaldığını vurgulayarak Sertoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarının ön sıralara yerleştiğini vurguladı.

Sucuoğlu’nun ardından konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da gittikleri yerlerde karşılaştıkları kalabalıklardan memnuniyet duyduklarını belirterek, gördükleri ilginin Ulusal Birlik Partisi’nin gümbür gümbür geldiğinin göstergesi olduğunu belirtti. ‘Ulusal Birlik Partisi gerçek anketi 8 Nisan’da tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gösterecektir’ diyen Sertoğlu, diğer parti adaylarını da ilk kez eleştirme gereği duyduğunu dile getirdi. ‘Arkadaşımız dediğimiz insanlar bizi uyutayarak arkamızdan iş çeviriyorlar’ diyen Sertoğlu, bazı partilerin söz verdikleri icraatları gerçekleştiremediklerine dikkat çekerek, ‘bazıları 15-20 yıldır meclis koltuklarını işgal ediyorlar, maaşlarını da ceplerine indiriyorlar. Peki Bu süreçte ne yaptılar? Yıllardır meclisteler de ne oldu?’ diye sordu.

Sertoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sorunlarının ortada olduğunu dile getirerek, ‘dostlarımız, arkadaşlarımız bizi bu sorunlardan kimin kurtaracağını gayet iyi biliyorlar. Diğer partilerin her gün oy kaybettiğinin herkes farkında artk. Bizler ise dört nala geliyoruz’ dedi. Seçimlere artık saatler kaldığını hatırlatan Sertoğlu gece- gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, işlerinin Lefkoşa, güçlerinin Lefkoşa olduğunu vurguladı.

Sertoğlu; “ Biz unutmadık ya siz?

Hasan Sertoğlu yoğun kalabalığa seslenerek yaptığı konuşmada geçmişten örnek vererek toplanan UBP’lilere sordu; “ CTP ve DP’nin önceliği,Lefkoşa’nın sorunlarına çözüm değil, iktidar hayallerine araçtır! Halkımız, bu partilerin iki kez elde ettikleri ve tamamlamadan ayrıldıkları iktidarlarını iyi bilir.

İşadamımız,çalışanımız,esnafımız,,işcimiz,çiftçimiz,hayvancımız, onların icraatlarını yakından tanır. Biz Unutmadık! Ya siz?Ulusal Birlik Partililer, hele de sokağa atılan 1644 gencimiz çok daha iyi tanır ve bilir” dedi.

Başbakan İrsen Küçük’te yaptığı konuşmada, gördüğü kalabalıktan etkilendiğini belirterek, gerçek anket sizlersiniz’ dedi. Ulusal Birlik Partisi’nin uzun mesafeler kat eden, tüm halka hizmet veren bir konumda olduğunu belirten Küçük, aldıkları sorumlulukları sonuna kadar yerine getirmeyi kendilerine ilke edindiklerini belirtti.

‘Partilerin geçmişini izleyip, geleceğine o şekilde karar verin’ diyen Başbakan irsen Küçük, ‘diğer parti adaylarını aldıkları görevleri ne kadar yerine getirip, getirmediğine bakın’diye konuştu. Demokrat Parti’nin ev ev telefon açıp oy istediğini dile getiren Başbakan İrsen Küçük, biz sadece Ulusal Birlik Partililerden oy istiyoruz’ dedi.

Hükümet olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerine dikkat çeken Küçük, belediye katkı payını artırmalarını bu öneme bir örnek olarak gösterdi. Başbakan İrsen Küçük ‘sizlere hizmet sunmaya sevdalıyız’ diyerek kendilerinin hiçbir zaman seçimden korkmadıklarını, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde de ara seçim yapılmasını kendilerinin sağladığını dile getirdi. Başbakan İrsen Küçük‘sandıktan bizim adaylarımızın çıkacağına eminiz’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Editör: TE Bilisim