Spor Bakanlığı Genel Yönetim Kurulu, 14 Ağustos tarihindeki toplantı maddelerinde yer almayan ve Serdar Denktaş’ın isteği ile son dakika eklenen ‘Yudum Minnoş isimli kişinin piyangolar birimine istihdam edilmesi ve piyangolar birimi sorumluluğuna atanmasına’ ilişkin gündem maddesi oy birliğine reddedilince topluca görevden alındı.

Spora zaman ayıramıyordu
Spordan sorumlu olan bakan Serdar Denktaş, göreve geldikten sonra aşırı iş yükünden dolayı hemen hemen hiçbir sportif müsabakalara ilgi göstermediğinden dolayı eleştirilirken, Spor Bakanlığı Genel Yönetim Kurulunu, talep ettiği ‘istihdamı’ onaylanmayınca görevden alması ‘sporu istihdam olarak görüyor ‘ söylentilerine neden oldu.

Spor Şurasınca seçilen üyeler Cemal Konnolu, Umar Göker, Turgut Karamanoğlu ile atanmış üyeler Cevdet Tınazcı, İbrahim Ücran ve başkanlık görevini yürüten Songuç Kürşad’ın görevden alınması sonrası Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan imzası ile basına açıklama yapıldı...

İşte basın açıklaması

“Spor Bakanlığı Genel Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığımız günden bu güne kadar, görevimizi laiki ile yaparak (Herhangi bir karşılık beklemeksizin) ülke sporuna katkı koymaya çalıştık.
14.08.2014 Perşembe gün Genel Yönetim Kurulu toplantısına yapılan çağırıda gündem maddesi olarak yer almayan, ancak Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanı Sn. Serdar R. Denktaş’ın talebi ile toplantı başlamadan son dakikada görüşülecek gündem maddeleri içerisine ‘’Yudum Mişon isimli kişinin Piyangolar Birimine İstihdam edilmesi ve Piyangolar Birim sorumluluğuna atanmasına ‘’ ilişkin olarak bir gündem maddesi eklendi. Bu gündem maddesi ile ilgili olarak yapılan görüşme sonrasında, ‘’ Piyangolar Biriminde herhangi bir personel açığının bulunmaması ve Piyangolar Biriminde çalışan personel arasında Birim sorumluluğuna atanabilecek niteliğe haiz birden fazla kişinin bulunması nedeniyle, dışarıdan bir kişinin Piyangolar birimine istihdam edilip, Birim sorumlusu yapmanın uygun olmayacağı’’ gerekçesiyle, ilgili gündem maddesi, Genel Yönetim Kurulundaki tüm üyelerin oy birliği ret edildi.
Bu ret kararına Spor Şurasınca seçilen üyeler Cemal Konnolu, Umar Göker, Turgut Karamanoğlu ile atanmış üyeler Cevdet Tınazcı, İbrahim Ürcan ve başkanlık görevini yürüten Songuç Kürşad katılmışlar ve oybirliği sağlanmıştır. Bu da aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.
Bu toplantı öncesinde Bakanımız Sn. Serdar R. Denktaş ile son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam etmekteydi. Ancak dünkü toplantı sonrasında alınan ret kararı üzerine toplantıdan hemen sonra 14.08.2014 tarihinden itibaren Genel Yönetim Kurulu üyeliğinden alındığımız bize tebliğ edildi.
Durumu kamuoyunun bilgisine getiririz.”
Songuç KÜRŞAD Cevdet TINAZCI İbrahim ÜRCAN
 
Editör: TE Bilisim