Sennaroğlu, sektördeki sıkıntıların bilincinde olduğunu ve en kısa zamanda sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Tarım Bakanı Sennaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, hayvan üreticilerinin süt ödeme düzeninin geçmiş hükümet döneminde bozulduğunu ve üreticilerin Süt Endüstrisi Kurumu’na verdikleri sütün bedelini almakta geciktiklerini kaydetti. 

Sennaroğlu, bakanlığa atandığı ilk günlerde üretici ödemelerini düzene sokmak adına bir açılım getirmeye çalıştığını, fakat yaşanan kaynak sıkıntısından dolayı bugün üreticilerin Süt Endüstrisi Kurumu’ndan alacaklarının yarısının Kooperatif Merkez Bankası ve Ziraat Bankası aracılığı ile hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Bu durumda üreticilerin 16-31 Temmuz devresine ait 6 milyon 366 bin 632.32 TL tutarındaki üretici bordolarının 2 milyon 223 bin 711.80 TL tutarındaki miktarın K.T.Kooperatif Merkez Bankası, 959 bin 604.36 TL tutarındaki miktarın ise Ziraat Bankası aracılığı  üreticilerin hesabına yatırıldığını ifade eden Sennaroğlu, ödemenin geriye kalan kısmının ise önümüzdeki hafta ödeneceğini ifade etti.

Sennaroğlu, bu dönemde süt bedellerinin ödenmesinin düzene gireceğini ve üreticilerin ayın hangi günlerinde süt paralarının hesaplarına yatacağını bileceğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim