Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla AKM’de düzenlenen anma programı etkinliğinde çok sert açıklamalarda bulundu.

Tekin Arhun ve Turgut Muslu tutuklu yargılanacak! Tekin Arhun ve Turgut Muslu tutuklu yargılanacak!

Kıbrıs Türk halkının maddi ve manevi büyük kayıplar verdiğini vurgulayan Benan, “Yapılan büyük fedakarlıklar bugün yaşananlar için yapılmadı” dedi.

“ŞEHİTLERİN KABİRLERİNİ YAPAMAYACAK KADAR KKTC’Yİ FAKİR DÜŞÜREN ZİHNİYETLERDEN UTANIYORUM”

Benan, şehitlere sahip çıkmayan siyasilerden utandığını kaydederek, “Şehitlerin kabirlerini yapamayacak kadar KKTC’yi fakir düşüren zihniyetlerden utanıyorum” ifadelerini kullandı.

Siyasilerin vatan, millet ve bayrak edebiyatının bu ülkede prim yapmadığını ifade eden Benan, “Bu söylemleriniz tamamen siyasi rant ve gösterişten ibarettir” diye konuştu.

Benan, devletin en üstündekilerin şehitlerin üzerinden nutuk patlatarak birilerine yaranmaya çalıştığını söyledi.

Yıllardır Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden ödenen şehit kabirlerinin ücretlerinin şimdiki Cumhurbaşkanı tarafından ödenmeyeceğinin kendilerine iletildiğini aktaran Benan, “Vatan, millet ve şehit sözlerini dilinden düşürmeyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan bunu duyunca hayretler içinde kaldık” dedi.

“MİLLİYETÇİ SÖZLERİNİZDEN VAZGEÇİN VE ŞEHİTLERİMİZİ AĞZINIZA ALMAYIN”

"Milliyetçi sözlerinizden vazgeçin ve şehitlerimizi ağzınıza almayın" diyen Benan, “İnsanların gözüne baka baka daha fazla yalan söylemeyin” dedi.

Editör: Haber Merkezi