Şehit Aileleri Ve Malul Gaziler Derneği Gaziveren ve Çamlıköy direnişlerinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı ve şehitleri andı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, mesajında, 19 Mart 1964’te 500 Rum’un saldırdığı Gaziveren’de 150 mücahidin kahramanca topraklarını savunduğunu vurgulayarak, bu mücadele sırasında Niyazi Hasan, Ahmet Rahim, Mehmet Ali Dede, Ali Faik ve Erol Hüseyin’in şehit olduğunu kaydetti.

Ersan, aynı gün 400 Rum’un Çamlıköy’e saldırdığını ve 40 mücahidin savunma yaptığını belirterek, çarpışmalarda 16 yaşındaki mücahit öğrenci Emin İzzet’in şehit olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının, adadaki varlığını ve eşitliğini korumak için her koşulda varoluş mücadelesini zafere dönüştüren direnişlerle, bağımsızlık ve egemenliğinden geri adım atmamakta kararlılığını gösterdiğini vurgulayan Ertan Ersan, “Şehit kanlarıyla yazılan direniş destanlarımızı bir kez daha hatırlar, Anavatan Türkiye’ye şükranlarımızı yineleriz. Bu uğurda şehit olanları saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerine de yer verdi.

Editör: TE Bilisim