Baraka Kültür Merkezi’nden Nazen Şansal, Kalecik’teki petrolün denize aktığı kazayla ilgili, buna neden olan şirketin önlem almadığı ve devlet yetkililerini haberdar etmediğini savunarak, “Özel bir şirketin ne kadar duyarsız ve umursamaz olabileceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yazılı açıklama yapan Şansal, “Ülkemiz kıyılarında ve Akdeniz’de etkisi yıllarca sürecek olan bu vahim olay, kaza süsü verilmiş bir cinayettir. Bu cinayetin failleri, hiç bir tedbir almayan özel şirket ile halkın çevre hakkını hiçe sayarak özelleştirme yapan ve bu özelleştirmelere karşı çıkmayan hükümetlerdir” dedi.

Özelleştirmenin, halkın daha iyi hizmet almasına değil, kamusal hakların hiçe sayılmasına, insan ve doğanın zarar görmesine sebep olduğunu iddia eden Şansal, “Bu felaket, petrol dolum tesisine karşı çıkan örgütlerle birlikte ‘petrol uğruna ülkene kıyma’ diyen bizlerin ne kadar haklı olduğumuzu da göstermektedir” dedi.

Şansal, ülkesini seven ve doğayı korumak isteyen tüm kesimleri, çevre sorunlarına karşı örgütlü mücadeleye ve kirliliğe yol açanlardan hesap sormaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim