Kabulde KKTC Memur-Sen Başkanı Kaan Mındıkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

KONCUK

TC Kamu-Sen Konfederasyonu Başkanı İsmail Koncuk kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Saner’e teşekkür ederek, yeni seçilen KKTC Memur-Sen yönetim kuruluna da başarı diledi.

Koncuk, yeni göreve gelen KKTC Memur-Sen yönetim kurulunun başarılı olacağına gönülden inandıklarını belirterek, TC Kamu-Sen olarak bütün güçleriyle kendilerine destek vereceklerini söyledi.

KKTC’de sendikal faaliyetlerin çok eskiye dayandığını ve memur sendikacılığının Türkiye Cumhuriyeti sendikalarından daha tecrübeli olduğunu kaydeden Koncuk, bundan dolayı ortak hareket edilmesinin şart olduğunu söyledi.

450 bin üyenin oluşturduğu, Türkiye’nin en büyük konfederasyonu konumunda olduklarını belirten Koncuk, bu güçle milli davada her zaman KKTC’nin yanında olacaklarını kaydetti.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de yaptığı konuşmada, TC Kamu-Sen heyetinin ziyaretinin, kendileri ve KKTC açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Anavatan ve Yavruvatan bütünleşmesinin tarih boyunca devam ettiğini” söyledi.

Bu ziyaretin Kıbrıs Türkü’ne destek verme açısından sevindirici olduğunu ifade eden Bakan Saner, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Saner, Bakanlık olarak her zaman bu sendikaların yanlarında olduklarını, iki sendika arasındaki iyi ilişkilerin artarak devam etmesini dilediklerini belirterek, yasalar çerçevesinde ellerinden gelen yardımları yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda Saner, Anavatanın her alanda KKTC’ye verdiği desteklerin göz ardı edilemeyeceğini söyleyerek, TC Kamu-Sen aracılığı ile Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti ve her iki sendikaya çalışmalarında başarı diledi.
Editör: TE Bilisim