Sanayi Odası, yaptığı yazılı açıklamada, yangının fazla büyümeden Lefkoşa İtfaiyesi tarafından söndürüldüğünü belirterek, yangının akşam saatleri ve trafiğin yoğun olmadığı bir saatte çıkmasının ise büyük bir felaketi önlediğini kaydetti.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ne itfaiye binası/istasyonu ve hizmetlerinin kurulması yönündeki talepleri karşısında bugüne kadar somut adım atılmadığını ileri süren Oda; gelmiş geçmiş hükümetleri eleştirdi.

“Yanıcı birçok madde, tehlikeli atık, LPG dolum tesisi bulunması yanında binaların bitişik olduğu bir sanayi bölgesinde itfaiye istasyonu olmak zorundadır” diyen Sanayi Odası, İtfaiyenin ne kadar özverili olursa olsun, trafiğin yoğun olduğu ve tehlikeli/yanıcı madde olan bir binada yangın çıkması durumunda Lefkoşa’da insani, çevresel ve ekonomik büyük bir felaket yaşanabileceğine dikkat çekti.

Sanayi Odası; Hükümetten, “vakit kaybetmeden Lefkoşa Organize ve Sanayi Bölgesi’nde itfaiye istasyonu kurması konusunda somut çalışma yapmasını ve istasyon kurulana kadar da bölgede itfaiye aracı bulundurmasını” istedi. 
Editör: TE Bilisim