Lefkoşa Belediyesi’nin “Kabare Kıbrıs” oyunu Perşembe ve Cuma günü sahneleniyor

17. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kabare Kıbrıs” oyunuyla devam ediyor. Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günü saat 21:00’da sahnelenecek oyun, toplumda yaşanan manevi değerlerin kirlenmesine karşı sanatsal sorumlulukla duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyor. Tam bir ekip anlayışıyla sahnelenen “Kabare Kıbrıs”, kabare türünün özellikleriyle Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun unsurlarını ve Brecht tiyatrosunun politik hedeflerini yoğuruyor. Şakanın, alayın, hicvin, ironinin ve taşlamanınbaşrolde olduğu “Kabare Kıbrıs”ta güncel gerçeklerle yoğun bir hesaplaşma ve yüzleşme yapılıyor. Oyunun biletleri Gazimağusa Halkla İlişkiler Birimi’nden alınabilir. Biletler koltuk numaralı olarak 10 TL fiyatla satılıyor.

Bu yıl 17 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 17. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’nin tiyatro dışındaki etkinlikleri Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde yapılıyor. Festival kapsamında, 24 Haziran’da Goran Bregovic, 27 Haziran’da İnce Saz Grubu, 1 Temmuz’da Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, 4 Temmuz’da Rojas Ve Rodriguez" Flamenko Topluluğu, 9 Temmuz’da Luz Casal, 11 Temmuz’da yerli gruplarımızdan Erkan Erzurumlu ve Grubu, 15 Temmuz'da Natalie Cole konseri yer alacak.

Etkinliklerin bilet fiyatları şöyle: “Goran Bregovic”, “Rojas Ve Rodriguez Flamenko Topluluğu” ve “Natalie Cole” 30 TL, “Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer”, “ZAZ”, “İnce Saz” ve “Luz Casal” 20 TL ve “Erkan Erzurumlu ve Grubu” 10 TL. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir. 
Editör: TE Bilisim