(Kamalı Haber) - Sahte resmi evrak düzenleme, Sahte resmi evrağı tedavüle sürme, Başkasının kimliğine bürünme, Sahte davranışla kayıt temini" meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Lütfi Yılmaz mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Özersay çağrısını yineledi Özersay çağrısını yineledi

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Sami Güneş olguları aktardı. Polis, zanlı Lütfi Yılmaz’ın "Sahte resmi evrak düzenleme, Sahte resmi evrağı tedavüle sürme, Başkasının kimliğine bürünme, Sahte davranışla kayıt temini" suçlarına methaldar olduğunu belirtti. Polis, 01.05.2022 tarihinde saat 11.20 raddelerinde Lefkoşa'da, Lokmacı Kara Giriş Kapısı'nda KKTC'den GKRY' ne geçmek için gelen ve dönemde KKTC'de turist olarak bulunan ve bu meselede bir diğer zanlı olup ancak şuan huzurda bulunmayan İlyas Tepeli isimli şahıs vizesiz geçiş yapmak amacıyla tasarrufunda bulundurduğu ve kendi adına isdar olunan sahte Italya Pasaportunu ve yine sahte İtalya kimliğini, yine ayni tarihte ve saatler de Lokmacı Kara Giriş Kapısı'nda, KKTC'den GKRY’ne geçmek için gelen ve KKTC'de turist olarak bulunan bir diğer zanlı olup şuan huzurunuzda bulunmayan Muhamed Demirkol, bu kez Mert Ismail adına olan sahte Bulgaristan kimliğini ve sahte Bulgaristan pasaportunu görevli muhaceret memuruna ibraz edip tedavüle sürdüklerini belirtti. Polis, meselede ilk etapta tespit edilen İlyas Tepeli, Muhammed Demirkol ve Doğan Süzal’ın methaldar oldukları söz konusu bu suçlar ile ilgili teminata bağlandıklarını anlattı. Polis, yine meseleye ilişkin yapılan ileri tahkikatta söz konu pasaport ve kimlik kartlarının şuan huzurda bulunan zanlı Lütfi Yılmaz tarafından hazırlandığı ve ilgili diğer zanlılara verildiği bilgisine ulaşılmış ve diğer zanlılarda bu yönde gönüllü ifade verdiklerini belirtti. Polis, bu bilgiye ulaşıldığında zanlı Lütfi Yılmaz’ın yurt dışında çıkışta olduğu tespit edildiğini ve geçtiğimiz gün KKTC’ne giriş yaparken tespit edilip öncesinde tespit edilen derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının aleyhinde başlatılan tahkikat tamamlandığını belirtip, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlının 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: Haber Merkezi