Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına telefonla konuk olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Meclisteki yeminlerin yapılacağı güne kadar hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili gayrı resmi görüşmelerin hızlı bir şekilde yapılması ve yemin töreninin gerçekleştiği gün hükümetin kurulması gerektiğini vurguladı.

“ŞAHSIMA HERHANGİ BİR RESMİ GÖREÜŞME TALEBİ GELMİŞ DEĞİL, BUNLARIN ÇOK HIZLI OLMASI GEREK”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hızlı bir şekilde Meclis’e giren siyasi parti başkanlarını davet ederek görüştüğünü ifade eden Ataoğlu, “Benim şahsıma, Cumhurbaşkanının daveti dışında herhangi bir resmi görüşme talebi gelmiş değil. Bunların çok hızlı olması gerek” dedi.

“ÖN ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALI, BEKLENTİM BU YÖNDE”

Memleketin kalkınmasıyla ilgili atılması gereken adımların biran önce atılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu, “Ön çalışmalar hızlı bir şekilde yapılmalı, beklentim bu yönde. Yemin törenine kadar kendi içinde yapılacak istişareler yapılmalı ve yemin töreninin hemen sonrasında hızlı bir şekilde hükümetin hayata geçmesi gerek” şeklinde konuştu.

Kaçak 8 kişi tutuklandı Kaçak 8 kişi tutuklandı

Ataoğlu, “Hükümet modeli hangisi olursa olsun, Meclis’te 50 vekil olarak hep beraber bu çıkmazın içerisinden nasıl çıkabiliriz, ekonomi ve sağlığı nasıl rahatlatabiliriz, manifestolarımızda sunduklarımızı nasıl hayata geçirebiliriz, bunları değerlendirmemiz lazım. Hükümette değilim deyip, kenara çekilmek yerine hep birlikte hareket etmemiz gerek” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YEMİN TÖRENİ YAPILIRSA, O GÜN İÇERİSİNDE BU HÜKÜMET DE KURULUR”

Henüz resmi bir görüşme yapılmadığını yineleyen Ataoğlu, “Önümüzdeki hafta yemin töreni yapılırsa, o gün içerisinde bu hükümet de kurulur” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi