KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Salgın döneminin vefakar hemşireleri Covid-19 mücadelesinde ön saflarda adeta savaşırken yaptıkları fazla mesainin bile karşılığını alamadan çalışıyor.

Türkiye ve Dünyada tüm sağlık çalışanları yaşadığımız süreçte el üstünde tutulurken ülkemizde bırakın ikramiyeyi çalışmalarının karşılığı olan ek mesailerden bile mahrum bırakıldılar.

Bir ayda 300 - 350 saat arası çalışarak  hayatlarını ve ailelerini riske atan hemşireler 6 aydır ek mesai ücretini alamıyor.

Risk ödenekleri de olmayan hemşireler canla başla çalışırken Türkiye ve Dünyadaki emsallerine bakıldığında aradaki uçurum dikkatlerden kaçmıyor.

Pandemi hastanesi tartışmaları hala sürerken devletin değil hastane yapmak hemşiresinin alın terinin karşılığını bile veremeyecek durumda olması sağlık alanındaki zafiyetimizi gözler önüne seriyor.

Ek mesai ödemeleriyle ilgili Maliye Bakanlığı suçlanırken, Maliye Bakanlığı kaynakları tarafından da Sağlık Bakanlığı’nın ek mesailerle ilgili listeyi Maliye’ye ulaştırmadığı öne sürülüyor.

Hükümet tarafından sürekli kahraman ilan edilen ancak hakları verilmeyen hemşirelerin Covid-19 mücadelesini bu haksızlıkla sürdürürken büyük moral bozukluğu içinde oldukları öğrenilirken Sağlık Bakanlığı'nın sorunu en kısa sürede çözmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim