Sağlık Bakanlığı, çölyak hastalığı, gereğinden fazla tuz kullanımının zararları ve sağlıklı beslenme hareketli yaşam konularında 3 yeni kamu spotu daha hazırladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kamu spotlarının, koruyucu sağlık hizmetleri anlayışından hareketle toplumun bilinçlendirilmesi gayesiyle hazırlandığı kaydedildi.

“Kamu spotlarıyla toplumda farkındalık yaratıp, bireylerden başlayarak toplum genelinde gerekli bilinçlendirmeyi sağlamak amaçlanıyor” denilen Bakanlık açıklamasında, bundan sonraki dönemlerde de benzeri eğitici kamu spotlarının hazırlanmasına devam edileceği belirtildi.

Çölyak hastalığı ile ilgili kamu spotunda hastalığa buğday, arpa ve yulafta bulunan Gluten'in neden olduğuna işaret edilerek hastalığın ömür boyu diyet yapmayı gerektirdiği belirtiliyor.

Aşırı tuz tüketimiyle ilgili spotta ise aşırı tuz tüketiminin sağlık açısından doğurduğu zararlara dikkat çekiliyor.

Aşırı ve gereğinden fazla tuz tüketiminin önemli sağlık problemlerini beraberinde getirdiği vurgulanan kamu spotunda, aşırı tuz tüketiminin özellikle yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları ve mide kanseri başta olmak üzere birçok önemli hastalığa sebebiyet verebileceği vurgulanıyor.

Sağlıklı ve dengeli beslenme ile hareketli yaşama dikkat çekilen üçüncü kamu spotunda hareket etmenin, kap hastalıkları, kanser ve inmeyi önlediği vurgulanırken, obezitenin ciddi bir sorun olduğuna işaret ediliyor.

Sağlıklı beslenerek ve spora bağlı hareketli yaşamla kilo vermenin bireylerde yaşam kalitesini artırdığı mesajı veriliyor. 
Editör: TE Bilisim