Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, engelli vatandaşların oluşturduğu bir ekiple “Tandem Yamaç Paraşütü” etkinliği düzenliyor. Engelli vatandaşlar adada ilk kez yamaç paraşütü deneyimi yaşayacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da bu özel günde engelli sporcularla birlikte bir ilki yaşayacak ve yamaç paraşütü deneyimine ortak olacak


Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, ülkemizde bir ‘ilk’e imza atarak, engelli vatandaşlara yamaç paraşütü deneyimi yaşatacak.
Engellilerin farklı spor dallarına odaklanarak, sosyal yaşama kazandırılmasına dikkat çekmek amacıyla organize edilen etkinlik, HighlineAirTours Pilotu Özgür Gökaşan ve ekibinin katkıları ile düzenlenecek.
22 Ağustos 2013 Perşembe09:00-16:00 saatleri arasında,hava şartlarının da uygunluk durumuna bağlı olarak, StHilarion’un 3.5 km batısından hareket edecek ekip, tahmini 45 dakikalık uçuşun ardından Karaoğlanoğlu iniş alanına varacak.
“Rüzgarla Engelsiz Dans” ismi verilen yamaç paraşütü deneyimine, Kuzey Kıbrıs Turkcell Müdürü Aybars Karaatmaca da eşlik edecek.

“Hedef 1.100 metreye kadar çıkmak”

HighlineAirTours sahibi Uzman Pilot Özgür Gökaşan “İki kişilik uçuş anlamını taşıyan tandem yamaç paraşütü uçuşu ile 750 metrede kalkış, 3,5 km süzülüş ve ardından inişi planlıyoruz” diyerek, şu bilgileri verdi:
“En iyi hava şartlarını yakaladığımızda engelli kardeşlerimiz ile çok güzel bir spora birlikte adım atmış olacağız. Yurtiçi ve yurtdışında daha önce bu konuda deneyim kazandım. 7 yaşından 104 yaşına kadar kişiler ile uçtum ve inanın en büyük keyif aldığım uçuşlar engelli kardeşlerimiz ile yaşadığım deneyimlerdi.” Uzman pilot, hava şartlarının müsaitliği ile 1.100 metreye kadar çıkmayı planladıklarını dile getirdi.

Uçuştan önce uzmanından eğitim

Uçuş yapacak ekibe,20 Ağustos Salı günü Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde Pilot Özgür Gökaşan ve ekibi tarafından bir eğitim verilecek.
Uçuş öncesi heyecanı hafifletmek ve kişilere uçuş hakkında bilgilendirme yapmak amacı ile bir eğitim düzenlenecek.
Eğitimde, uçuş ekipmanları ile uçuş demosu yapılacak ve konu ile ilgili videolar, fotoğraflar izlenecek ve incelenecek.

Bir İlk, Bir Heyecan

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da bu özel günde engelli sporcularla birlikte bir ilki yaşayacak. İlk kez yamaç paraşütü yapacak olan Aybars Karaatmaca heyecanlı olduğunu dile getirirken “Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata kazandırılması ve bu alanda farkındalık yaratmak adına düzenlediğimiz etkinliğimizde, ilk uçuş deneyimimi engelli kardeşlerimiz ile yaşayacağım için çok mutluyum. Kuzey Kıbrıs’ın müthiş doğasının ve iklim yapısının bizlere sunduğu bu güzel spor ile uluslararası alanda da sesimizi duyuracağımıza, Yamaç Paraşütü alanında faal olmak isteyen, yabancı engelli kardeşlerimizin de dikkatini adamıza çekeceğimize inanıyorum” dedi.

Amacımız uluslararası platforma taşımak


Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt ise bu heyecanlı deneyim öncesinde şunları söyledi:
“Adada bir ilk yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimiz ile çok farklı bir spor dalında ‘biz de varız’ diyoruz. Birçok kişinin yapamadığı ve başaramadığı işlere imza atıyoruz. Bu aktivite de onlardan biri. Gelecekte uluslararası alana taşımayı planladığımız Rüzgarla Engelsiz Dans etkinliğimizde çok renkli dakikalar bizleri bekliyor. Uzman uçuş ekibi ile eğitim alacağız, ardından unutulmaz bir deneyim yaşayacağız. Kuzey Kıbrıs Turkcell ile daha önce de çok güzel ortak projelere imza attık, bu proje de engelli camiası için çok özel ve ses getirecek bir etkinlik.”

 
Editör: TE Bilisim