Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rum tarafının Türk tarafındaki en küçük olumlu gelişmeye bile tahammül edemediğini vurguladı. Başbakan, Güney Kıbrıs üzerinden KKTC’ye gelen yabancı turistlere çıkarılan zorluğun da bu tahammülsüzlüğün sonucu olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bir gazeteye verdiği özel demeçte Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, güneydeki hava limanları üzerinden KKTC’ye gelen turistlere çıkardığı zorlukları da değerlendirdi.

Özgürgün, Rum tarafının Türk tarafındaki en küçük olumlu gelişmeye bile tahammül edemediğini belirterek, “İsrailli turistlerin engellenmesi ve 206 otelle ilgili yasak kararı alınması”nı kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Son dönemde Kuzey Kıbrıs’a gelen turist sayısındaki artışın Rumları korkuttuğunu ifade eden Özgürgün, “Rumlar bizlere gelen turistleri görünce panikledi” dedi.

Rumların tek politikasının, “Türkler gelişmesin, büyümesin” üzerine kurulu olduğunu da söyleyen Özgürgün, “Bizler Rumlara teslim olacak değiliz. Anavatan Türkiye ile gereken tedbirleri alıyoruz, alırız. Kıbrıs Türk halkının gelişmesi ve ilerlemesini durduramayacaklar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim