Rauf R. Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, 11 Ocak 2013 Tarihi itibari ile kurulan Rauf R. Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneğinin, 22 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirdiği 1.Olağan genel kurul sonrası yeni seçilen yönetim kurulunun göreve başlayarak derneğin gelişmesi adına önemli projelere imza attığını söyledi.

Akça derneğin kuruluş süreci ve bu süreçte yaşadıklarının ne kadar zor ve meşakkatli bir görev olduğunu belirterek,çıktıkları bu yolda halkın yoğun desteğini aldıklarını ve bunun sonucu olarak kurumsallaşmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bu talepler doğrultusunda dernek lokallerini hızla tamamlayarak Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf R. Denktaş’ın Düşüncelerini ve mücadele ruhunu yaşatmak adına Gazi Mağusa lokal binasını 21 Haziran 2013 tarihinde saat 18:30 da Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlunun Himayelerinde açılışının yapılacağını kamuoyuna duyurdu.Akça açıklamasında 1948 yılında daha 24 yaşında iken Kıbrıs Türk halkının haklarını aramak için düzenlenen mitinge katılışı ile aktif olarak mücadeleye başlayan Denktaş’ın bizlere veda ettiği güne kadar devamlı olarak varoluş, bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik mücadelemizin her zaman en ön saflarında yer almıştır dedi. Rauf Denktaş dünya durdukça her zaman sevgi saygı rahmetle anılacak ve unutulmayacaktır diyen Akça son olarak Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş’ı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz dedi.



Rauf R.Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği (a)
Latif Akça
Genel Başkan
 
Editör: TE Bilisim