Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, Kıbrıs Genç TV'de yayınlanan ve Nazar Erişkin’in sunduğu ‘Nazar Erişkin ile Bugün’ adlı programa katıldı.

Tatar, Lefkoşa Polis Müdürü Tarkan Kızıltuğ’u kabul etti Tatar, Lefkoşa Polis Müdürü Tarkan Kızıltuğ’u kabul etti

“GELİNEN NOKTA; HALKIN PARTİSİ’NİN MECLİSTEN ÇEKİLMESİ ANLAMINDA BİR SÜREÇ”

Sine-i milletin son noktada değerlendirilmesi gereken çok ciddi bir konu olduğunu belirten Rogers, “Sine-i millet; halktan da gelen istekle ve sivil toplumla daha kolektif bir şekilde yapılırsa anlamı olan bir şey, dolayısıyla gelinen noktanın Halkın Partisi’nin meclisten çekilmesi anlamında bir süreç olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Halkın Partisi'nin çok yeni bir parti olduğunu ve parti üyelerinin çoğunluğunun siyasi deneyiminin pek olmadığını ifade eden Rogers, "Ama Meclise girdikten sonra birçok şeyi daha rahat gözlemleme, deneyimleme ve ayırt etme şansına sahip olduk" dedi.

Rogers, “Parti içinde de muhalif olduğum zamanlar oldu ama çıkıp parti kararlarını sonuna kadar savundum” ifadelerini kullandı.

“3 AY ÖNCE GİRDİĞİM MECLİSTEN ÇIKARSAM SONRA NASIL TEKRAR 'OY VERİN' DİYECEĞİM?”

Meclisten çekilmek için milletvekillerinin bireysel olarak imza vermesi gerektiğini belirten Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, “Kudret Bey 'bunu kendi hür irademle yapıyorum' diyerek yaptı ve buna saygı duyuyorum ama ben vicdanen bu imzayı atmayı doğru bulmuyorum; 3 ay önce girdiğim meclisten çıkarsam sonra nasıl tekrar bana veya Halkın Partisi’ne oy verin diyeceğimi netleştiremedim” ifadelerini kullandı.

“PARTİNİN ÇIKIŞ NOKTASINDAKİ İLKELERE BAĞLI KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Jale Refik Rogers, “Partinin özellikle hükümette olduğu dönemde yaptığı icraatlara baktığımızda parti politikalarımız ve partinin çıkış noktasındaki ilkelere bağlı kaldığını düşünüyorum, Halkın Partisi olarak bizim daha çok bu ilkeleri konuşmamız gerekiyor” dedi.

“MECLİSTEN ÇEKİLME GİBİ ÖNEMLİ BİR KONUDA FEVRİ HAREKET EDİLMEMELİ”

9 Mayıs'ta ilk sine-i millet haberinin çıktığını ve 19 Mayıs'ta sine-i millet kararının parti meclisinde alındığını belirten Rogers, “Biz bu konunun yeteri kadar tartışılmadığını, sürecin yanlış yönetildiğini, partinin birlik ve beraberliği adına da hiçbir adım atılmadığını düşünüyoruz” dedi.

Meclisten çekilme gibi önemli bir konuda bu kadar hızlı ve fevri hareket edilmemesi gerektiğini söyleyen biri olduğunu ifade eden Jale Refik Rogers, “Tabi ki parti meclisimizdeki bu görüşü savunan arkadaşlarıma saygım sonsuz ama mecliste mücadele veren milletvekillerinin hassasiyetlerine biraz daha fazla kulak kabartılması gerekirdi” şeklinde konuştu.  

"SUSKUNLUĞUMUZ, PARTİ BİRLİĞİNİ KORUMAK İÇİNDİ"

Biz partinin birlik ve beraberliği için çok mücadele verdik diyen Rogers, parti kararı açıklandıktan sonraki suskunluklarının sebebinin parti içindeki birlik ve beraberliği korumak olduğunu söyledi.

Rogers, “Ayşegül Baybars ile beraber hareket edeceğiz ve Halkın Partisi’nin ilkelerini gerçekten benimsemiş iki milletvekiliyiz, o çizgide ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi