Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (RES-BİR) tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin 23 Mayıs Pazartesi günü yapacağı eyleme destek verecekleri bildirildi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yeni taleplerini açıkladı Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yeni taleplerini açıkladı

Açıklamada, “Yeter artık bir defa ülkeyi ucuzlatacak bir karar alın da nefes alalım. Biz restorancılar yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu en iyi bilen kesimiz. Pandemi de yerli üretimin değerini göstermiş oldu. Bir çok ithal üründe sıkıntılar yaşandı. Bundan dolayı zaten yetersiz olan yerli üretimin daha da artırılabilmesinin yolları aranmalıdır. Hükümetler bu konuda çağdaş ülkelerin uygulamalarına bakmaları yeterlidir” ifadeleri kullanıldı.

“Batılı ülkelerde tarımsal üretim en çok destek gören sektörlerin başında gelir” denilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Oysa ülkemizde girdi maliyetlerinin yüksekliği üreticinin belini bükmekte, pahalı üretime neden olmaktadır. Buna bir de üreticilere ödenmesi gereken teşviklerin ya da üretilen ürünlerin bedellerinin ödenmesinde yaşanılan gecikmeler üretimi bitirme noktasına gelmiştir. Üreticilerimizi korumak devletimizin görevidir. Bu sebeple çiftçinin ve hayvancının önümüzdeki hafta yapacağı eyleme bizler de restorancılar olarak destek veriyor, hükümet edenleri üreticinin sorunlarını çözmeye davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi