Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye görer, İngiltere ve Kıbrıs’ta restorasyon, resim performansı, duvar resmi çalışmaları yapan ve “Flux” adını verdiği ilk kişisel sergisini 2015 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde açan Ressam Batu Gündal, eserinde, halk danslarından el sanatlarına ve adanın doğasından öğeler kullanarak, doğal güzellikle kültürel değerleri harmanlamayı düşündüğünü belirtti.

Gündal, 5-10 Ekim 2016 tarihleri arasında da 2017 Avrupa Kültür Başkenti olan Baf’ta düzenlenecek etkinliklerde Kıbrıs’ı temsilen yer alarak bir duvar resmi yapacak.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da, Ressam Batu Gündal’a Kültür Dairesi’ne yapmış olduğu “kıymetli hediye” için teşekkür etti.

Kültür Dairesi’nin çehresinin ülkemizin kültür ve sanatına yakışır bir görüntüye sahip olması yönündeki çalışmalarına işaret eden Tunçalp, “Sanatçılarımızla el ele vererek bunu yaratabileceğimizi düşündüm” dedi.

Tunçalp, Kültür Dairesi’nin her zaman sanatçıların yanında olmaya çalıştığını ve özellikle de genç sanatçıları yüreklendirmeyi kendilerine birincil görev bildiklerini belirtti.
Editör: TE Bilisim