Bağımsız LTB Meclis üyesi adayı ve Baraka aktivisti Merter Refikoğlu, yürütülen seçim kampanyasında Baraka’nın kullandığı bütçeyi açıklayarak, bunun şeffaflığın ve demokrasinin bir gereği olduğunu belirtti.

Bütçenin toplamda 812,53 TL olduğunu ifade eden Refikoğlu, “10 bin adet broşür 500 TL; 10 bin adet kartivizit 250 TL; Web Sitesi 62,53 TL; Toplam: 812,53 TL.”

Refikoğlu yaptığı açıklamada, seçim bütçelerinin halk tarafından bilinmesi ve bunun öneminin küçümsenmemesi gerektiğini ifade ederek, “Umarım, henüz seçim bütçelerini açıklamayanlar da bir an önce yaptıkları harcamaları halkımız ile paylaşacaklardır” dedi.

Bağımsız LTB Meclis üyesi adayı Refikoğlu, partilerin oldukça yüksek miktarda para harcayarak reklam ve propaganda faaliyeti düzenlediklerine işaret ederek paraların havaya atıldığını savundu.

Refikoğlu harcanan paralarla pek çok anlamlı yatırım yapılabileceğini belirterek şöyle devam etti:

“Sadece Lefkoşa’da ve sadece on dört aylık bir dönem için yürütülen bir kampanyada bütün adayların toplam harcamaları ile Lefkoşa Belediyesi’nin birçok acil sorunu çözülebilirdi. Bu paralar havaya atılacağına, çevre kirliliği olarak yollarımıza sokaklarımıza saçılacağına, Belediyemizin en sıkıntılı birimlerinin yeniden çalışmaya başlaması için itici güç olabilirdi.”

Parasal olmayan ve esas olan bütçelerinin ise manevi değerlerden oluştuğuna dikkat çeken Refikoğlu bunların bedelinin ölçülemeyeceğine vurgu yaptı.

Refikoğlu, “Benim Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği Bağımsız adaylığımın Baraka Kültür Merkezi tarafından desteklendiği bilinmektedir. Baraka’dan yoldaşlarla birlikte, on iki yıllık kültürel-sanatsal mücadelemizde edindiğimiz en önemli birikimimiz olmadan böylesi bir kampanyaya girmemiz mümkün olmazdı: Özgürlük sevgisi ve halkımıza inanç... Seçim bütçemiz bundan ibarettir” dedi.

Refikoğlu parasal olmayan bütçelerini şu şekilde ifade etti:

“Elde Pankart yazımı; Umut (bedeli ölçülemez), Kartvizit-Poster-Broşür tasarımı; Yoldaşlık (bedeli ölçülemez), Gazete reklamları; Dayanışma (bedeli ölçülemez), Ziyaretlerin ulaşım masrafları; Özveri (bedeli ölçülemez), Seçim şarkılarının sözleri; İnanç (bedeli ölçülemez), Seçim şarkılarının icrası; Heyecan (bedeli ölçülemez), Seçim şarkılarının kaydı; Dostluk (bedeli ölçülemez), Kampanya klipleri; Paylaşım (bedeli ölçülemez), Web tasarım ve güncelleme; Arkadaşlık (bedeli ölçülemez), Kampanya haberleştirme; Adanmışlık (bedeli ölçülemez), Bisiklet konvoyu; Kararlılık (bedeli ölçülemez), Dayanışma gecesi; Güven (bedeli ölçülemez).”


Editör: TE Bilisim