Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Ali Çıralı Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti.
Raşit, kabuldeki konuşmasında odaya ziyareti için teşekkür ederken odayı ve sektörü yakından tanıdığını, bir dönem kendisinin de oda içerisinde görev yaptığını hatırlattı.

Hükümetin seçime yönelik geçiş hükümeti olduğunu belirten Raşit,görev süresi boyunca bakanlığı bünyesinde yapılacak işlerin en iyisini yapma arzusu içerisinde olduğunu söyledi.
Ülkelerdeki en büyük sorunlardan birinin istihdam olduğuna dikkati çeken Bakan Raşit,sanayinin ticaret sektörü ile birlikte bakıldığında ülkenin en çok istihdam yaratan sektörü olduğunu ve bu gerçekten hareketle istihdam olanaklarının arttırılması için gereken koşulların yaratılması düşüncesinde olduklarını söyledi.
Bakan Raşit: “Bu nedenle Sanayicilerimizin sorunlarını çözmek önceliklerimiz arasındadır” dedi.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da konuşmasında Sanayi Odası ile Bakanlık arasında olacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Çıralı,ziyaret vesilesiyle daha önce başlatılan bazı çalışmaları Bakan Raşit’in bilgisine getirmek istediklerini, bununla birlikte üretim ve ihracaatta bir takım kımıldamalar yaşanmasına rağmen bu sektörlerde karşılaştıkları bazı bürokratik ve başka sorunları da dile getirme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Çıralı: “Elbirliği ile çalışırsak ekonomi ile ilgili iyi mesafeler katedebileceğimize inanmaktayız” dedi.
Hükümetin,kamu giderlerindeki tasarruflara önem vermesinin kendilerini memnun ettiğini de belirten Çıralı, görev süresi boyunca Bakan Raşit’e başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilisim