Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası heyetini kabul etti. Kabulde KTAMS’ın Genel Sekreteri Güven Bengihan ile Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın da hazır bulundu.

Bakan Raşit kabuldeki konuşmasında her ne kadar teknokrat bir kabineden oluşup siyasi yönleri olmasa da bütün sivil toplum örgütleri ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.Asıl amaç ve vizyonlarının ülkeyi huzur içerisinde, partizan baskılardan uzak, seçim ortamı içerisinde sandığa götürerek halkın serbest iradesinin sandığa yansımasına olanak vermek olduğunu vurgulayan Raşit, bu konuda sivil toplum örgütlerinin katkı ve desteğini beklediklerini söyledi.

Bu vizyonlarını sürdürürken devlet işlerinin aksamaması adına çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Raşit, diğer yandan da önceki hükümetin giderayak toplum vicdanını rahatsız eden hukuk dışı uygulamalarını da düzeltmek arzusunda olduklarını söyledi.

Toplumun hassasiyet gösterdiği tüm konuların üzerine gideleceğini söyleyen Bakan Raşit, fakat zamana karşı bir yarış içerisinde olduklarını hatırlattı.
Başbakan ve kabinedeki tüm Bakanlar ile birlikte önümüzdeki haftadan itibaren toplum vicdanını rahatsız eden tüm dosyaların masaya yatırılacağını ifade eden Raşit: “Gerekirse 24 saat çalışarak sizlerin de katkıları ile en kısa zamanda bütün konuları şeffaflık çerçevesinde açığa çıkaracağız” dedi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da bugün Kıbrıs Türk Hava Yollarının uçuşunun durduruluşunun 3.yıldönümü olduğunu hatırlatarak,sendika olarak bugüne kadar bir takım hesaplar sorulmadığı için şirketin bilerek ve isteyerek batırıldığını düşündüklerini ve bununla birlikte şirkette çalışan yüzlerce insanın büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.
Önceki hükümetin geç de olsa bir karar alarak çalışanları işe aldığını ama meselenin sadece işe alarak çözülmediğini, çünkü çalışanların hala alacakları olduğunu belirterek, Resmi Kabz Memurluğunun KTHY şirketi ile ilgili topladığı meblağlar bulunduğunu ve hükümetin açıkladığı şeffaflık politikası çerçevesinde bu meblağların açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Eski KTHY çalışanı üyelerinin artık sabırlarının sonuna geldiğini belirterek bu konuda bir açıklama beklediklerini söyleyen Kaptan, bu konuda sendika olarak gereken her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını bildirdi.
Kaptan,Teknokrat hükümeti olmasına karşın kabinenin çok değerli hizmetler vermeye başladığını ve ülkede toplum vicdanını rahatsız eden olaylar konusunda ciddi anlamda kararlar alındığını belirterek, Kültür Elçiliği ve Zeyko arazisi gibi konuları buna örnek gösterdi.

Alınması gündemde olan Toplumsal Müdahale Aracı konusunda da hükümetin genel bakışını bildiklerini ve bu durumun da kendilerinde memnuniyet yarattığını söyleyen Kaptan, ülkenin yangınlara müdahale edecek teknik ekipman gibi daha acil ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

 
Editör: TE Bilisim