Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi’nin “Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” tamamlandı. 

Kuzey Kıbrıs’ın ilk kez dahil edildiği Kıbrıs Rallisi’nin “Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı”na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve ralli pilotlarının özel geçişlerini coşku içinde izleyip, destekledi. 

Güney Lefkoşa’dan başlayan ralliye katılan pilotlar saat 17.30 itibariyle KKTC’ye geçti ve Kuzey Lefkoşa’daki parkuru tamamlayarak, Güney’e döndü. 

“Kıbrıs Otomobil Derneği”nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliğiyle başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlenirken, ralliye, Avrupa’dan birçok önemli yarışçının yanı sıra Güney Kıbrıs’tan ve KKTC’den de ralliciler katıldı. 

Kuzey ve Güney Lefkoşa’da 2,9’ar kilometre olmak üzere toplam 5,8 kilometrelik parkuru kapsayan Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabına Güney Lefkoşa’da başlayan ralliciler, Kuzey’e Taksim Sahası içerisinde bulunan “zıplama noktasından” geçti. 

Ralli boyunca yoğun güvenlik önlemi alınarak, vatandaşların ralliyi rahat ve en iyi şekilde izlemesi sağlandı. Ralli, Rum ve Türk basını yanında dış basın tarafından da izledi. 

Bu arada rallinin devam ettiği esnada elektriklerin kesilmesi sıkıntı yarattı. Köşklüçiftlik’te, yolun bir tarafından diğer tarafını geçecek şekilde kurulan ve elektrik ile hava desteğiyle çalışan balonlar elektriklerin kesilmesi üzerine söndü. Bunun üzerine yola devrilen reklam balonu seyirci ve görevlilerin yardımıyla havada tutuldu ve ralli arabası altından geçebildi. Aracın geçmesinin ardından balon kaldırıldı. 

Kıbrıs Rallisi, 21 Eylül Pazar günü tamamlanacak. 
Editör: TE Bilisim