CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve beraberindeki heyet Dipkarpaz’ı ziyaret ederek bölgede tartışmalara yol açan yol yapım çalışmalarını inceledi. Dipkarpaz’a gerçekleştirilen ziyarette Yorgancıoğlu’na, İskele İlçe Başkanı ve milletvekili Önder Sennaroğlu ile bölgeli parti yöneticileri eşlik etti.

Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, bölgenin doğal güzelliğinin dünyada eşi benzeri olmadığının altını çizerek, tarihi yerlere ulaşımın, modernleşmenin ekonomik katkısından dolayı desteklenebileceğini fakat sadece ekonomik kaygılar ön planda tutularak da doğal güzelliklerin yok edilmesine seyirci kalınamayacağını ifade etti.

HÜKÜMETİN ÇEVRE DUYARLILIĞI YOK

Manastıra giden yolun modernleştirilmesine bölge halkı gibi kendilerinin de karşı olmadığını vurgulayan Yorgancıoğlu, yapılan çalışmaları yerinde incelediklerinde projenin doğaya en az tahribatı verecek şekilde hazırlanmadığını net bir şekilde gördüğünü dile getirdi. UBP Hükümeti’nin bu projenin hazırlanmasında çevre duyarlılığından uzak hareket ettiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu tür doğal alanlarda gerçekleştirilen projelerde ana fikrin, modernizasyonun doğaya en az tahribat verecek şekilde olması gerektiğini vurguladı.

DERHAL VAZGEÇİLMELİ!

Mevcut yol güzergahının dışına çıkıldığı yerlerde büyük doğal kayıpların yaşandığını gözlemlediklerini anlatan Yorgancıoğlu, projenin mevcut güzergah içerisinde makul genişletmelerle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin bu konuda da sınıfta kaldığını söyleyen Yorgancıoğlu, yapılan çalışmaların derhal yeniden gözden geçirilerek projenin yeni güzergahlardan arındırılması gerektiğini ifade ederek bu konun sıkı takipçisi olacaklarını ekledi.

Projenin etap etap tamamlanacağı bilgisinin verildiğini ve yapılan bu çalışmaların ilk etap olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bundan sonraki etaplarda mevcut güzergahın dışına çıkma söz konusu olursa bugün yaşanandan çok daha büyük bir doğal tahribatın yaşanacağını sözlerine ekledi. Yorgancıoğlu, “Buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

MANASTIR BİR DÜNYA MİRASI

Apastolos Andreas Manastırı’nda da incelemelerde bulunan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, manastırın bir dünya mirası olduğuna dikkat çekerek derhal bugünkü durumundan kurtarılması gerektiğini söyledi. Manastır çevresinin çok acil olarak ciddi şekilde düzenlenmeye ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Yorgancıoğlu, yapılacak olan çalışmaların en erken zamanda sonuçlandırılarak bugünkü manzaraların ortadan kalkmasını istedi.

Editör: TE Bilisim