Polis Genel Müdürlüğü (PGM), terfi sınavlarının tam bir şeffaflık içinde yapıldığını; değerlendirmelerde hakkaniyetin esas alındığını belirterek, bugün bir gazetede yayımlanan “terfilerde aile dayanışması” başlıklı haberin mesnetsiz olduğunu ve söz konusu haberle ilgili yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

PGM’den yapılan yazılı açıklamada, bahse konu haberde, sınav komisyonunda yer alan PGM 2’nci Yardımcısı Süleyman Manavoğlu’nun yeğeni olduğu iddia edilen iki personel ile soyadı benzerliği dışında hiçbir akrabalık ilişkisi olmadığı belirtildi.

Açıklamada, haberin mesnetsiz olduğu ve PGM’ye haksız ithamlar içeren bahse konu haberle ilgili gerekli yasal işlemin başlatıldığı kaydedildi.

“YASADAKİ ESASLAR VE ŞARTLARA UYGUN SINAV YAPILDI”

Yapılan yazılı açıklamada terfi işlemleriyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Terfi işlemleri, polis örgütü yasası ile belirlenmiş esaslara uygun olarak, yasanın öngördüğü diğer şartlarla birlikte, yasa gereği yazılı mülakat sınavları da yapılarak gerçekleştirilmiştir.

Terfiye aday personel için Polis Okulu’nda kurslar açılmış ve bu kurslarda verilmiş olan konulardan sınava tabi tutulmuşlardır.

SORU BANKASI

Yazılı sınav soruları, yetkili ve tecrübeli uzmanlar tarafından hazırlanan soru bankasından seçilmiş, her aday grubu eşit şartlarda sınava girmiştir. Yazılı sınavlarda başarılı olan personel terfi için aday olmuştur.

Mülakat sınavı sorusu, yine önceden hazırlanmış sorular arasından, her adayın kendisi tarafından çekilen kura ile belirlenen iki sorudan tercih ettiği birisini cevaplaması şeklinde yapılmıştır.

ŞEFFAFLIK... HAKKANİYET...

Sınavlar tam bir şeffaflık içinde yapılmış, değerlendirmelerde hakkaniyet esas alınmıştır. Adayların başarı sırası, sicil not ortalamasının yüzde 60’ı ile 40 puan üzerinden yapılan mülakat sınav puanının toplamına, ödül puanının ilave edilmesi, ceza puanının düşürülmesi suretiyle oluşturulmuştur.

Polis Hizmetleri Komisyon üyeleri, birinci derecede yakınının girdiği mülakatlarda yer almamıştır.”

Editör: TE Bilisim