KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU     
1.  15.09.2021 tarihinde, Girne’de, O.E.U.’nun ikametgahında yapılan aramada yaklaşık 600 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.


2.  14.09.2021 tarihinde, Girne’de, Özdemir Özocak Sokak üzerinde, A.S.E.A.(E-26)’nın kullanımında bulunan araçta yapılan aramda yaklaşık 600 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen M.G.A.Y.(E-22) tutuklanmıştır.

     Akabinde M.G.A.Y’nin ikametgahında yapılan aramada uyuşturucu içiminde kullanılan nargile haline getirilmiş bir adet plastik şişe ile yaklaşık 0,50 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

14-15.09.2021 tarihleri arasında, Girne’de, iki kişi tasarruflarında  bulundurdukları 50 Dolarlık banknotlardan oluşan 2100 ABD Doları sahte banknotu, başka bir şahsa vermek suretiyle tedavüle sürdükleri tespit edilmiştir.

        Söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurulduğundan, ellerinde 50’lik “ABD Doları ” doviz cinsi para bulunan, bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmalarını, şüpheli gördükleri şahısları en yakın polis karakoluna bildirmeleri önemle rica olunur.


MÜSTAHDEM TARAFINDAN HIRSIZLIK

     28.08.2021 tarihinde, Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Car Park Car Clinic” isimli iş yerinde çalışan M.Ş.(E-35)’in araç bakım ve temizliği için müşteriden almış olduğu 1500 TL parayı iş yerine teslim etmeyip, kendisine ait banka hesabına yatırmak suretiyle çaldığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YASASI İLE ŞANS OYUNLARI YASASI NA AYKIRI HAREKET    
     14.09.2021 tarihinde, Lefkoşa’da Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda,  İ.T.E.(E-32)’nin yasa dışı bahis siteleri ve müşterilerine internet üzerinden teknik destek sağlayarak şans oyunları yasası ve beden eğitimi ve spor yasasına aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KAYIP ŞAHIS (GELİŞME)

13.09.2021 tarihinden beridir kayıp olduğu bildirilen Lefkoşa’da sakin Burhan DOĞDU (E-24) bulunmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMAMAK

     Sokağa çıkma yasağı kapsamında; 14-15.09.2021 tarihleri arasında, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu; toplam 18 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Bahse konu şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Gazimağusa’da alkollü sürücü arabasıyla elektrik direğine çarptı... Gazimağusa’da alkollü sürücü arabasıyla elektrik direğine çarptı...

Editör: Haber Merkezi