31 Ekim 2021 Pazar günü başlayacak olan 2021 yılı Büyük Av Mevsimi dolayısıyla toplam 10 av gününde avcıların avlanabileceği, avlayabilecekleri av hayvanları ile avcıların uymaları gereken kurallar ile hangi bölgelerin avlanmaya açık ve kapalı olduğu, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan av haritasında açıklanmıştır.

Pazar günü saatler bir saat ileri alınacak Pazar günü saatler bir saat ileri alınacak

Tüm bunların yanı sıra;

Güneşin batışı ile doğuşu arasında avlanmak suretiyle,

Baraj ve göletlere beş yüz (500) metre ve daha az yaklaşmak suretiyle,

Meskun mahallere iki yüz elli (250) metre ve daha az yaklaşmak suretiyle,

Motorlu araçtan ateş etmek suretiyle,

Yasanın öngördüğü avlanma araçları ve yöntemleri dışında av yapmak,

Üç (3)’ten fazla ve/veya kendi üzerine kayıtlı olmayan köpekle avlanmak

Av hayvanlarının dışında başka bir hedefe ateş etmek,

Ava gidilen motorlu araçla, en yakın toprak ya da asfalt yola 50 (elli) metre mesafeden daha fazla arazi içine girilemez, 50 (elli) metre mesafeden sonra av yerine yaya olarak gidilir. Araçlar ava kapalı bölgelere park edilemez.

Salon araçlar ile arkası açık veya kapalı van ve pick-up tipi araçlar dışında, traktör ve biçerdöver dahil, hiçbir tarım aracında, kamyon dahil hiçbir iş aracında ve ATV’de av tüfeği bulundurulamaz, taşınamaz. Bu araçlar av amaçlı kullanılamaz.

Kanlı veya parçalanmış bir av hayvanının fotoğraf veya görüntüsü, kamuya açık bir şekilde, sosyal medya dahil, hiçbir yayın organında sergilenemez ve yayınlanamaz,

Avcıların, av günlerinde sabah saat 04:00’dan önce ve akşam 19.00’dan sonra toprak yollara silahlı olarak girmeleri yasaktır.

Av tüfekleri, kırık iki parça halinde, kılıf veya kutu içersinde, bagajsız araçlarda da yine kırık iki parça olarak, kılıf veya kutuda, kabinde veya yük kısmında taşınır. Kabin içinde veya bagajda, kırık iki parça olsa bile kılıf veya kutu dışında av tüfeği taşınamaz.

Adlarına kayıtlı ateşli silah kayıt belgesi, geçerli tasarruf ve avlanma ruhsatı olmaksızın ateşli silah tasarruf edip taşımak ve aynı zamanda avlanmak suçtur.

GKRY menşeli fişekleri tasarruf etmek ve bu tür fişeklerle avlanmak suçtur.

Av ruhsatı alan bir kişi, hiçbir av döneminde saat 00:00’dan önce, Kaymakamlıktan özel izin almadan silahını evden çıkarmasının ve aracında taşımasının suç olduğu bir kez daha hatırlarız.

Büyük Av Mevsiminde Avlanabilecek Hayvan Türleri

Ova tavşanı, turaç, sülün, keklik, yaban güvercini, fassa, bıldırcın, cikla, çulluk, karga ve saksağan.

Bir avcı, büyük av mevsiminde her av günü için, yukarıda belirtilen hayvanlardan toplamda en fazla kırk (40) adet olmak üzere, En fazla; bir (1) adet tavşan, beş (5) adet keklik veya turaç, sekiz (8) adet çulluk, beş (5) adet sülün, sekiz (8) adet fassa, yirmi (20) adet cikla avlayabilir.

Polis Genel Müdürlüğü olarak 31 Ekim 2021 Pazar günü başlayacak olan 2021 yılı Büyük Av Mevsimi nedeniyle tüm bölgelerde avcı kontrollerinin yapılacağını, belirtilen kurallara uymanlar hakkında yasal işleme gidileceğini bir kez daha hatırlatır, tüm avcıları yasalara uymaya ve av haritasında ava açık bölgelerde, doğaya zarar vermeden sağduyulu bir şekilde avlanmaya davet eder, kazasız bir av sezonu geçirilmesini temenni ederiz.

Editör: Haber Merkezi