Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Sağlık Bakanlığı arasında sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği çalışmaları devam ediyor. Bir süre önce LTB ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde başlatılan “Yerinde Sağlık” projesine ek olarak, LTB çalışanına yönelik aşı ve sağlık kontrolü çalışmaları da başlatılacak. Özellikle sahada çalışan personelin sağlık konusunda karşılaşabileceği tehlikelere yönelik hepatit B ve tetanoz aşıları yapılacak.
İşbirliği çerçevesinde LTB Bayındırlık Altyapı Şubesi, Araç Bakım Şubesi, Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi, İşletmeler Şubesi, Su Şubesi, Kanalizasyon Şubesi, Park Bahçeler, Trafik ve Aydınlatma Şubesi ve Temizlik Şubesi olmak üzere farklı şubelerden toplam 305 personel sağlık kontrolünden geçirildikten sonra aşı yapılacak.
Çakmak: “Sağlık kontrolü ve aşılar 2006’dan beri yapılmıyordu”
LTB Müdürü Mehmet Çakmak, çeşitli nedenlerden dolayı personele yönelik sağlık kontrolü ve aşı çalışmalarının 2006’dan beri yapılmadığını söyledi. Özellikle sahada çalışan personelin sağlık açısından bir çok tehlikeyle yüz yüze olduğunu belirten Çakmak, işçilere gerekli aşıların yapılmasının ve düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı ve LTB arasındaki işbirliği çalışmaları çerçevesinde önemli çalışmalar başlatıldığını söyleyen Çakmak, seneler sonra bu dönemde tekrar başlatılan ve işçi sağlığı açısından elzem olan bu destekten dolayı Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.


Editör: TE Bilisim