Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer GÜRCAFER birlik üyelerini, eylem ve boykot süreci ile ilgili bilgilendirdi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti arasında imzalanan protokolün yarattığı huzursuzluk sonrası Birlik yetkilileri gerek üyeleri gerekse hükümet ile bir takım görüşmeler gerçekleştirmiş ve sonrasında birikmiş tüm sorunların çözümü için eylem kararı almıştı. Alınan kararın ardından Başbakan Özkan YORGANCIOĞLU ile yaptıkları görüşmenin sonucunda ise araçlı eylemi 15 gün süre ile erteleme kararı alınmış ancak ihalelerin boykotuna devam edilmişti.

Cafer GÜRCAFER, tüm birlik yönetiminin ve yetkililerinin bu süreçte sorunlarının çözümü hakkında bir çok girişimler yaparak, hem yurtdışı hem de yurt içinde farklı kesimlerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve sorunların çözümü noktasında beklenilen ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi.
Genişletilmiş Üye Toplantısında kat edilen yolu değerlendiren üyeler, ihalelere uygulanan boykotun 2 Mart 2015 (Pazartesi) tarihi itibarı ile askıya alınmasını kararlaştırdı.
 
Editör: TE Bilisim