banner174
banner151

“Partizanca istihdam yapılmasını şiddetle kınıyoruz”

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), seçime yönelik istihdamların yapılmaya başlandığını öne sürerek, “iktidar partilerinin devletin kaynaklarını kendi yandaşları için kullanarak, fırsat eşitliğine aykırı partizanca istihdam yapmasını kınadığını” kaydetti. 

03 Mayıs 2023 Çarşamba 15:42
“Partizanca istihdam yapılmasını şiddetle kınıyoruz”

  • KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaptığı açıklamada, “Lefke Avrupa Üniversitesi’ne 15 kişilik istihdam yapılacağı konuşulurken, Başbakanlık Müsteşarı imzasıyla UBP-DP-YDP koalisyon ortaklarına gönderilen yazı ile her bir ortağa 10 adet partizanca istihdam yapma yetkisi verildiği, UBP’nin de 60 civarında partizanca istihdam yapacağı bilgimize gelmiştir” dedi.

  • Bengihan, seçim yasaklarının bir aya indirilmesinde esas amacın partizanca istihdamlar için zaman kazanmak olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:
  • “Binlerce gencimiz eşitlik ilkesine bağlı, liyakate dayalı, adaletli istihdam için münhal açılıp sınav yapılmasını beklerken iktidar partilerinin devletin kaynaklarını kendi yandaşları için kullanarak fırsat eşitliğine aykırı partizanca istihdam yapmasını şiddetle kınıyoruz. Anayasa’nın eşitlik ilkesini yok sayarak yapılan partizanca istihdamlara karşı mücadele edeceğimizi vurgularız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner192

banner184

banner181

banner178

banner188

banner146