Ahmet İLKTAÇ/KIBRIS GAZETESİ

Gazimağusa Belediyesi eski başkanı Oktay Kayalp, aktif siyasette olması için seçilmiş bir makama ihtiyacı olmadığına vurgu yaptı. Kayalp bundan sonraki süreç içerisinde de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) saflarında aktif siyasette olmaya devam edeceğini söyledi.

Kendisini 20 yıl süreyle belediye başkanlığına layık gören Gazimağusalılara da teşekkürlerini belirten Oktay Kayalp, son yerel seçimleri kaybetmesi nedeniyle de Gazimağusalılara kırgın olmadığını bildirdi.

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Kayalp, Gazimağusa Belediyesi başkanlığına seçilmeden öncede özel sektörde aile şirketlerinde çalıştığını hatırlattı.



Kayalp; Aile şirketimdeki odamı kullanıyorum

Gazimağusa Belediyesi başkanı seçilmeden önce aile şirketlerinin direktörü olduğunu belirten Oktay Kayalp, 1994 yılında Gazimağusa Belediye başkanı seçilmeden önce kullandığı odayı günümüzde yine kendisinin kullandığını kaydetti.

Oktay Kayalp, “1994’te belediye başkanı seçilmemle aile şirketimizdeki odamı kapattım. Partinin seçilmişlerin parti profesyoneli olma zorunluluğu kuralına harfiyen uyarak, 20 yıl görev yaptım. 20 yıl sonra tekrardan odamı topladım temizledim ve şu anda buradayım” dedi.



“Mağusalılara ve partime minnettarım”

Demokrasilerde her zaman bu tür sonuçların olabileceğine dikkat çeken Kayalp, kendisini 5 kez Gazimağusa belediye başkanlığı görevine layık gören kentlilerine son seçimde seçilmemesinden ötürü kırgın olmadığını, tam aksine geçmişte kendisini 5 kez bu göreve layık gördükleri için çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Oktay Kayalp; “Partime minnettarım çünkü beni Mağusa’ya olumlu olacak bir göreve layık gördü. Bu görevi 20 yıl süreyle yerine getirmeme olanak sağladı. Partimin bana duyduğu bu güvenden ve bu onurlu göreve layık görmesinden dolayı ben, ailem ve “Kayalp” soy ismini taşıyan herkes CTP’ye bundan sonra da minnet duyacak” şeklinde konuştu.



“Aktif siyasete devam edeceğim”

1994’ten önce de CTP Mağusa İlçe Sekreterliği görevini yıllarca yürüttüğünü ve o dönemde de aktif siyasette olduğunu anımsatan Kayalp, “Benim aktif siyasette olmam için ille bir seçilmiş makama ihtiyaç yoktur. Bundan sonra da CTP saflarında aktif siyasette olmaya devam edeceğim. Bir parti üyesi ve bir parti neferi olarak” dedi.

Oktay Kayalp, partisinin kendisine vereceği her türlü görevi geçmişte olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de aynı disiplinle yerine getireceğinin altını çizdi.



“Siyaset için koltuğa gerek yok”

Kendisine göre siyaset yapmak için ille bir koltuğa gerek olmadığını yineleyen Kayalp, “Tıpkı 20 yıl önceki gibi şimdi de partime katkı koymaya devam edeceğim. Benim için esas olan partimin çıkarları ve buna bağlı olarak ülkemin çıkarlarıdır” şeklinde konuştu.

Oktay Kayalp, 20 yıllık yerel yönetim birikimini belediye başkanı seçilen arkadaşlarına aktarmaya devam ettiğini belirtti. Kayalp, “Çünkü bu birikim partinin birikimi ve partinin malıdır” diye konuştu.

Oktay Kayalp, kendisine 20 yıllık başkanlık görevinde bulunduğu sırada desteğini esirgemeyen tüm partili arkadaşlarına teşekkürlerini bildirerek sözlerine son verdi. 
Editör: TE Bilisim