Türk Lirası yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybını sürdürüyor. Dövize bağlımlı yaşadığımız KKTC'de tehlike çanları çalıyor, vatandaş panikte!

1 gram altın 500 TL'yi bulurken çeyrek altın da 810 TL'yi gördü.

Pandemi dolayısıyla yaşanan ekonomik durgunluğa bir de döviz kurlarındaki artış eklenince vatandaşın yaşadığı ekonomik çıkmaz iyice derinleşti. 

Asgari ücretin 3.323 TL olarak belirlendiği 25 Şubat'ta bir asgari ücretle  420 sterlin alınırken bugün 311 sterlin alınabiliyor. Asgari ücretlinin kaybı TL bazında 1.000 TL'yi geçti.

Konut fiyatlarından, otomobile beyaz eşyadan market alışverişine sağlıktan, eğitime dövize teslim olduğumuz KKTC'de vatandaşın içine düştüğü çıkmaz kara kara düşündürüyor.

Hele döviz borcu olan vatandaşların hali ise içler acısı. Sterlin kurunun 4.5 TL olduğu birkaç yıl önce borçlanan bir vatandaşın borcu 2 katından fazla artmış durumda.

Kurdaki artış sebebiyle durduğu yerde artan kredi borçlarının büyük trajedilere yol açmasından endişe ediliyor.

Öte yandan TC Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" dedi. Bakan Albayrak, Türkiye'nin yatırımcılar için avantajlarına da değinerek, şunları kaydetti:

“Türkiye, yatırımcılara benzersiz fırsatlar sunuyor. Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü sağlamak için bölgesel bir güç merkezi olarak potansiyelinin tamamını harekete geçirmek amacıyla son birkaç yıldır hiç yorulmaksızın çalışıyoruz…”

Editör: TE Bilisim