TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’nden bir heyeti kabul ederek görüştü.

TDP Genel Merkezi’ndeki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 15 Kasım’da 31. kuruluş yıl dönümü kutlanacak olan KKTC’nin Anayasası’nda, devletin sosyal-hukuk devleti olduğunun yazdığını, ancak o günden itibaren ülkeyi yönetenlerin ne hukuk tanıdıklarını ne de sosyal devletin gereklerini yerine getirdiklerini iddia etti.

Özyiğit, 2009-2012 yıllarını kapsayan ekonomik protokolle maaş ve ücretlere saldırıldığını, 2012-2015 dönemini kapsayan protokol ile de maaşların yanı sıra, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının batırılarak peş çekildiğini ileri sürdü.

“Göç Yasası ile birlikte, eşitlik refahta değil, sefalette sağlandı” diyen Özyiğit, “çalışanların emeklilerin maaşlarına göz diken hükümetin diğer yandan bazı kişilere milyonlarca TL kıyak geçtiğini savundu.
Özyiğit, mahkeme kararına rağmen emeklilerin maaşlarından yapılan kesintinin geri ödenmediğine işaret ederek, CTP-BG ile DP-UG’nin ödemek için gerekeni yapmadıklarını belirtti.

CTP-BG ile UBP’yi muhalefette başka iktidarda başka tavır sergiledikleri gerekçesiyle “iki yüzlülükle” suçlayan Özyiğit, TDP olarak, emeklilerin geriye dönük alacakları konusunda da destekçi olacaklarını ve Meclis dahil her platformda bunun mücadelesini vereceklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim