İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, 5 aylık bakanlığı döneminde 66 kişiye Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlık verildiğini belirterek, vatandaşlıkları adaletli bir şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öztürkler, “66 kişinin 60’ı TC, 6’sı yabancı uyruklu... Bakanlar Kurulu’na yeni isimler de götürdüm, onlar da olacak. Özellikle ilk, orta, lise öğrenimini burada tamamlamış, ebeveynleri vatandaş olmuş, kendi 18 yaşını geçtiği için vatandaş olamamış, burada doğan kişileri götürdüm. 66’nın 39’u zaten bu tür kişilerdir” diye konuştu.

Verilen vatandaşlıkların gizli olmadığını söyleyen Öztürkler, “İçim rahat. Sonuçta bizler de bir gün buradan gideceğiz. Yarın göreve başkası geldiğinde, verdiğim bütün vatandaşlıklarla ilgili dosyalar incelenebilir. Hassas davranıyoruz” dedi.

(Ödül Aşık Ülker -YENİ DÜZEN)

https://www.yeniduzen.com/5-ayda-66-kisiye-bakanlar-kurulu-karariyla-vatandaslik-verildi-yeni-kisiler-de-gotur-157383h.htm

Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı

Editör: Haber Merkezi