“DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi”ni oluşturan akademisyen, memur ve işçiler Mustafa Afşin Ersoy salonunda toplantı yaptı. 

“DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi Sözcü Komitesi” yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan oylamada çalışanların yüzde 80 onay verdiği rektör adayının bir an önce atanmasını” istedi. 

Toplantıda şu kararların alındığı açıklandı;

“1-Üniversite bünyesindeki akademisyen, memur, işçi ve öğrencilerden oluşan ‘DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi’ olarak bir sözcü komitesi kurulmasına ve kurulan bu komitenin DAÜ çalışanlarının talep ve beklentilerini ifade etmek için gereken etkinliklerde aktif rol almalarına karar vermiştir.

2-‘DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi’ Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin özerk ve demokratik olmasını desteklenmekte ve bu doğrultuda atılacak adımlarda etkin rol almayı talep etmektedir.

3-DAÜ Senatosu 14 Ekim 2014 tarihinde görev süresi son bulacak mevcut rektör yerine yeni rektör adayını belirlemek için üç hafta başvuru kabul etmiş bu süreçte yalnızca bir kişi başvuruda bulunmuştur. Senato, başvuran adayı 4.7.2014 tarihinde tüm çalışanların ve öğrencilerin oyuna sunmuştur. Yapılan oylamada, rektör adayı, DAÜ çalışanlarından yaklaşı yüzde 80 onay almıştır. DAÜ çalışanları ve öğrencileri bu iradelerin arkasında olup, onay verdikleri rektör adayının bir an önce atanmasını talep etmektedir.”

Açıklamada, Sözcü Komitesi’nin; Mustafa K. Uyguroğlu, Hüseyin Eryaşar, Derviş Ekşici, İmar Dağlı, Ayşe Dalyan, Zehra Çevikel ve Bengi Sonyel’den oluştuğu belirtildi.
Editör: TE Bilisim