AKP ile imzalanan ekonomik paket çerçevesinde dönemin işbirlikçi UBP hükümeti tarafından geçirilerek, 2011 yılında yürürlüğe giren Göç Yasası olarak da bilinen Kamu Görevlileri’ nin maaş, ücret ve ek ödeneklerini düzenleyen Yasa’nın ortadan kaldırılması şart olmuştur.
 
Ekonomik paket adı altında dayatılan uygulamalar, ekonomiyi düzeltmediği gibi yarattığı yıkım çerçevesinde, hem toplumumuzun daha da fakirleşmesini sağlamış, hem eşitsizlik yaratmış, hem de gençlerimizin ülkeden göç etmesine zemin hazırlamıştır.
Ganimetten ve emekçilerin sırtından beslenen işbirlikçi sermaye çevrelerinin, Türkiye yetkilileri kanalı ile dayattıkları bu yıkım paketine yönelik olarak dönemin muhalefet partileri olan CTP ve DP bizimle beraber bu uygulamaya karşı çıkarak, ortak kitlesel eylemlerde tepkilerimizi ortaya koymuştuk. Dönemin işbirlikçi UBP hükümetini halka ihanete varan açıklamalarla eleştiren CTP ve DP bir yılı aşkın bir süre hükümette olmalarına rağmen, söz verdikleri halde “Göç Yasası” nı ortadan kaldıracak hiçbir adım atmamış, aksine UBP’ nin uygulamaktan çekindiği ders yılı hazırlık ödeneği hakkı ile toplu iş sözleşmesi hakkını ortadan kaldırmışlardır. Muhalefette iken başka, hükümette iken başka konuşan bu işbirlikçi düzen partileri tam bir ikiyüzlü siyaset izlemektedirler.
           
Hükümette iken “Göç Yasası” nı geçiren UBP yasayı değiştirmek için hazır olduğunu söyleyip CTP-DP’ye meydan okurken, CTP-DP hükümeti de yasa üzerinde küçük değişiklikler yapabileceğini söyleyerek, yaklaşan seçimlerde kendilerine oy devşirmeye uğraş vermektedirler. Bu süreçte gerek UBP’- nin gerekse CTP ve DP’nin samimi olmadıklarını Göç Yasası’na karşı meclise yasa tasarısı sunulduğunda hep birlikte gördük. Sn. Hakan Dinçyürek’i yalnız bırakan bu partiler onu “popülizmle” suçlamışlardır. Şimdi ise UBP Başkanı Sn. Özgürgün Göç Yasası’nda değişiklik için hazır olduklarını her gün açıklamakta ve sendikalarımızı hükümetle danışıklı dövüş yapmakla da suçlayacak kadar ileri gitmektedir.
Buradan Sn. Özgürgün’e açık çağrı yapıyoruz. Göç Yasası’nı kaldıracak yasa taslağı işte buradadır. Kendisine bu taslağı vermek istediğimizi duyurur ve meclisten en erken zamanda geçmesi için her türlü desteği de verdiğimizi vurgularız. UBP dışında olan diğer partilere ve milletvekillerine Göç Yasası’nı ortadan kaldıracak bu taslağı meclise sunup, ivedilik kararı aldıracak olanlar için de bu teklifimiz geçerlidir. Hodri Meydan!
 
Saygılarımızla
 

Göç Yasası’na Dur De İnsiyatifi

Editör: TE Bilisim