Görüşmede, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Süper Ligin durumu, sahaların mevcut durumu ve yapılmakta olan çalışmalar, spor etkinliklerinin canlı yayınlanması gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu ve ülkede özelde futbolun, genelde sporun gelişmesi için yapılabilecekler değerlendirildi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, spora gönül veren spor yazarlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti ve sporun sporcu kadar, spor yazarlarının da katkılarıyla gelişebileceğine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk halkının geleceği olan gençliğe büyük önem verdiklerini ve gençlerin beden ve ruh sağlıklarının sporla güçlenebileceği düşüncesinden hareketle de spora yatırım konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Özgürgün, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için sporun büyük önemi bulunduğunu, spor yazarlarının da yazdıklarıyla sporcunun ve sporun gelişmesine katkı koyduklarını vurguladı.

Spor yazarlığının oldukça meşakkatli bir meslek olduğunu kaydeden Özgürgün, spor faaliyetlerinin yoğunlaşacağı bu yeni dönemde spor yazarlarına çalışmalarında başarılar diledi ve ülke sporunun gelişmesinde ortaya koydukları çabadan dolayı kutladı.

KILIÇOĞLU

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Bülent Kılıçoğlu da konuşmasında, Kıbrıs Türk sporu için sporun içinden gelen, sporu ve sporcuyu anlayan, sporun gelişmesine büyük önem veren Başbakan’ın Kıbrıs Türk sporu için büyük kazanç olduğunu vurgulayarak, spor yazarları olarak Başbakan’ın spor için gösterdiği gayretleri takdirle izlediklerini vurguladı.

Kılıçoğlu, spor yazarları olarak Başbakan ile birlikte Kıbrıs Türk sporunun gelişmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını ekledi.
Editör: TE Bilisim