UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün hükümetin yaşanan krizi bir kurtuluş yolu olarak gördüğünü söyledi.

Cumhuriyet Meclisi'nde konuşan Özgürgün ülkenin daha önce de çeşitli krizler yaşadığını ama bu kez hükümetin yanlış kararlarının payının büyük olduğunu ifade etti.

Özgürgün, “Bu önlem paketinde eleştirilecek olanlar var belki iyi olanda olabilir hiç işe yaramayacak olan da olabilir. Sonuçta gelinen aşama sadece dövizin artışına bağlanamaz bunun altını çizmek lazım.  Bir çok sorun zaten ortadaydı ve hükümet bunu çözemeyecek durumdaydı”ifadelerini kullandı.

“Döviz toplasan 15 gün hareket etti” diyen Özgürgün, “Bir çok dönemde bu artışlar oldu. Bunu sadece dövizin artışına bağlamamak gerekir.  Hükümetin bunu kurtuluş çaresi olarak görüyor” dedi.

Özgürgün açıklamalarına şöyle devam etti:

“İşin özü başka yerdedir.  Esas mesele, devletin ödemesi gereken paraların olmasıdır. Bunlar zaten ödense,  bu kesimler rahatlatılırsa ülke ekonomisi rahatlayacak.  Devlet kendi borçlarını ödeyebilse bu tedbirlere gerek kalmayacak. Alacaklılar rahatlayınca hükümetin de bir sıkıntısı kalmayacak.

Bu meclisteki bu gerginliği yaratan iktidar oldu.  Sevgisizliği yaratan taraf sevgi bekliyor. Önce siz de sevgi  göreceğiz sonra biz de sevgi vereceğiz.  Bugün gelinen noktada  döviz artışı sizi rahatlatmıştır. Şu an da bu kriz hükümete  ‘amman ne iyi derdirtmiştir.”

Alınacak bu önlemlerin  uygulanabilirliği konusunda sıkıntı yaşanacağını dile getiren Özgürgün, “Hükümet ve iktidar  muhalefete yaklaşımlarından ve yaptığı bütün performanslardan dolayı  sınıfta kaldı. Bu bağlamda bunun yansımaları önümüzdeki dönemde daha da netleşecektir. Bu sorunu ekonomik olarak görmeyin. Hükümet olarak kaynaklanan sıkıntılar da vardır”dedi.

Editör: TE Bilisim