Başbakan Hüseyin Özgürgün, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu çağdaş yaşam koşullarını elde etmek adına büyük bedeller ödediğini, tarihi süreçte yaşanan zor yıllarda annelerin büyük görevler üstlendiğini belirtti.

Özgürgün mesajında, “Her yaşta sevgi ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, annelerimize her zaman hak ettikleri saygı ve sevginin gösterilmesini ve aile bağlarının daha da kuvvetlendirilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Her yıl, mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan “Anneler Günü”nün, karşılıksız sevgi, sabır ve hoşgörünün simgesi annelerin hayatımıza ne kadar önem, değer ve güzellik kattıklarını yansıtan çok özel bir gün olduğunu belirten Özgürgün, kutsal annelik sevgisinin senenin sadece bir gününe sığdırılamayacak kadar büyük olduğunu vurguladı. 

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bu özel gün, annelerin toplum ve insanlık hayatındaki yeri ve değerinin bir kez daha anlatılmasına vesiledir. Aile kurumunu bir arada tutan en değerli birey olan annelerin toplumdaki rolleri ve görevleri oldukça fazladır. Günümüzün gelişmiş toplumlarının yapısına bakıldığında, annenin hem ekonomik hem de sosyal yönden birçok sorumluluğun üstesinden başarı ile geldiğini görmekteyiz. Buna bağlı olarak annelerin, kutsal annelik rolünün yanı sıra başta çalışma hayatı olmak üzere pek çok konuda kendilerini geliştirmeleri ülkemizin gelişmesinde de büyük bir rol oynamaktadır.

Bir çocuğun eğitim yaşantısının yanında düzgün kişilikli, sorumluluk bilinci yüksek, güçlü ve sağlıklı nesiller olarak yetiştirilmesinde hiç şüphesiz en önemli görev yine annelere düşmektedir. Hayata dair her şeyi öğreten bu fedakar varlıklarımıza çok şey borçlu olduğumuzu hep hatırlamalıyız.”

Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu çağdaş yaşam koşullarını elde etmek adına büyük bedeller ödediğinin altını çizen Özgürgün, bugünlere ulaşana kadar geçen tarihi süreçte yaşanan zor yıllarda annelerin büyük görevler üstlendiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu kaydetti.

Özgürgün mesajında, “Her yaşta sevgi ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, annelerimize her zaman hak ettikleri saygı ve sevginin gösterilmesini ve aile bağlarının daha da kuvvetlendirilmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim