Özersay burada yaptığı konuşmada gençlerden ciddi bir destek gördüğünü, yeni neslin kendi geleceğine sahip çıktığını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Özersay “yirmibirinci yüzyılda, yani 2015’te artık 1970’lerin ya da 1980’lerin siyaseti ile geleceğe bakamayız. Yeni bir nesil yetişti, bu görevleri bizler devralacağız. Tabi ki bu Halkın takdiri ile olacak. Halktan , özellikle de genç kesimden gelen destek bu süreç sonunda toplumsal bir başarıya ulaşacağımızı, yeni, genç ama aynı zamanda da müzakereler konusunda tecrübeli bir Cumhurbaşkanı olarak şahsıma bir görev verileceğini düşünüyorum, Kıbrıs Türk Halkının sağduyusuna güveniyorum” dedi.

KTMMOB’da gerçekleşen ziyarette Bilgisayar Mühendisleri Odası başkanı Bora Tüccaroğlu ile yönetim kurulu hazır bulundu. Özersay, yaptığı konuşmada Bilişim çağının günümüzdeki önemine değinerek, bu alanda yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiğini söyledi.
Bora Tüccaroğlu yaptığı konuşmada bilişim sektörünün Tarımdan sonra gelen en büyük sektör olduğuna dikkatleri çekerek, bilişimin devlet politikası haline getirilmemesinden dolayı yaşanan sıkıntılarını aktardı. Bilişimde sınır olmadığını vurgulayan Tüccaroğlu, E-KKTC ile başlatılan çalışmaların sistemsel bakış açısı ile sürekliliğinin esas olduğunu ve şuan üretilen projelerin tüm çalışmalarının Türkiye tarafından sürdürüleceğini belirterek, sürekliliğinden duydukları endişeyi dile getirdi.

Özersay ziyarette yaptığı konuşmada cumhurbaşkanın görevinin müzakerelerden ibaret olmadığını dış ilişkiler bağlamında da farklı farklı alanlara girişimler yapılması gerektiğini söyledi.
Bir toplum lideri olan cumhurbaşkanının dünyaya çok önemli bir mesaj vermesi gerektiğini belirten Özersay, kapsamlı çözüm yönünde bir vizyon ortaya koymamız durumunda Kıbrıs Türk tarafının kazanan olacağını söyledi. Özersay, müzakereler bağlamında çözüme dönük bir vizyon ortaya koyduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti; “Gerek müzakere masasında, gerekse diğer uluslararası platformlarda Kıbrıs Türkünü en iyi şekilde kim temsil edebilir sorusunu kendimize soralım. Bu konularda tecrübeye sahip olan, işinin ehli olan, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi olan bir Cumhurbaşkanı bu toplumu uluslararası alanda çok daha iyi temsil edebilecektir. Haklarımızı çok daha iyi koruyabilecek, yeni, yapıcı ve yaratıcı önerilerle Kıbrıs Türk tarafının bir aktör olabilmesi için aktif bir diplomasi yürütebilecektir.

Kıbrıslı Türklerin iradesini uluslararası alanda çok daha görünür kılacak, aktif bir siyaset ve diplomasiye ihtiyaç olduğu söyleyen Özersay, müzakereler konusunda ciddi bir tecrübeye sahip olan, diplomasi ve siyasal hukuk alanında işinin ehil olan birisinin ayni zamanda içeride bağımsız ve tarafsız olabilecek olan Cumhurbaşkanının en azından içinde bulunduğumuz belirsizliğin bir oranda aşılabilmesi için önemli bir artı getireceğini belirtti.

Özersay, devletin kurumlarının yeterli hizmet üretemediğine dikkat çekerek adam kayırmacılığın ve partizanlığın devam ettiğini söyledi. Özersay tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkan ve üyelerini Cumhurbaşkanı atama yetkisine sahip olduğunu vurguladı. Bu görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak olan tarafsız isimleri atanması ile bu düzensizliği bir yerden düzeltmesi gerektiğini vurguladı.
Özersay, her üç liderle çalışmanın profesyonellik göstergesi olduğunu belirterek, devletin devamının esas olduğuna vurgu yaptı. Özersay,İşini iyi yapan insanların görevde kalması gerektiğine vurgu yaptı.Özersay liberal partilerin uygulamaları yüzünden dünya siyasetinde bir arayış olduğunu da hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü savundu.
 
Editör: TE Bilisim