Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkede hukuka dayalı bir yönetimin şart olduğunu söyleyerek, “Bugün hukuk kurallarını görmezden gelen, yok sayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu hükümetin, kuruldu kurulalı, aldığı kararların pek çoğu yargı organları ya da denetim organları tarafından hukuka aykırı bulundu. Vatandaşlar hukuk kurallarını hiçe sayarak hareket eden hükümetin yapmaya devam ettiği haksızlıklardan usanmış durumdadır” dedi.

“Ülkede bugün her alanda devam eden partizanlığa, kayırmacılığa ve haksızlığa son vermek için bir an önce hukuka dayalı bir yönetim kurmak zorundayız” diyen Özersay, “İşte tam da bu nedenle bu hükümetten ülkeyi kurtarmak gerekir.

Yandaşlarına kısa yoldan haksız kazanç sağlamak için canla başla çalışan bu hükümetten ülkeyi kurtarmak gerekir” ifadelerine yer verdi.

HP, köy ve bölge ziyaretleri kapsamında Kuzucuk ve Ötüken köylerinde sohbet toplantısı düzenledi ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde parti başkanı Kudret Özersay’a İskele İlçe Başkanı Mesut Genç, Mağusa İlçe Başkanı Duygu Uzun ve ilçe yönetimlerinde görev alan partililerle gönüllüler eşlik etti.

HP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:“Kuzucuk ve Ötüken köylerinde düzenlenen sohbet toplantılarında vatandaşların sorularını da yanıtlayan Halkın Partisi yetkilileri, ülkedeki sorunların çözümleri konusundaki düşüncelerini de paylaştılar, özellikle sağlık, eğitim ve çevre konularında gerçek anlamda bir sosyal devlet anlayışını devreye sokmak için hangi adımları atacaklarını da anlattılar. Ziyaretler sırasında konuşan parti başkanı Özersay, kamu kaynaklarının ne şekilde israf edildiğini, boşa harcandığını örnekler vererek anlattı ve şöyle dedi:

“Bu giden paralar sizin paranızdır, hepimizin cebinden har vurup harman savurdukları kaynaklardır. Hükümet özel seyahatleri için, kendi makamını daha konforlu yapmak için, kendi partilisine daha kıyak bir emeklilik maaşı vermek için hepimizin cebine elini atmış durumdadır. Bu uygulamalar aynı zamanda hukuka da uygun değildir. Hükümet kuruldu kurulalı aldığı kararların büyük bölümü hukuka aykırılık saptamasıyla karşı karşıya kaldı. Sadece bu bile içinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. Kimse çıkıp meclis kürsüsünden yargıya aldığı kararlar nedeniyle yüklenmeye kalkmasın. Evet kuvvetler ayrılığı demokratik ülkelerde esas olmalıdır ancak yapılan hukuksuzluklara dur diyen mahkeme kararlarına bakıp ‘aman kuvvetler ayrılığı elden gidiyor’ ya da ‘yargı devletine dönüşüyoruz’ diyemezsiniz, bu tam bir demagojidir. Yürütme siyasetine dayalı icraat yapacak tabi ama bu, hukuka rağmen ve hukuka ters icraatta bulunabileceği anlamına gelmez. Hükümet hukuka uygun davransa bunlar olur muydu? Hükümet üyeleri önce ‘biz ne yaptık’ diye kendi kendilerine sorsunlar. Ne yaptıkları çok açık, hukuk kurallarını yok saydılar ve bunun bedelini ödemeleri gerekir.”

“ELEKTRİK KONUSUNDAKİ PROTOKOLE DİKKAT”

Ziyaretleri sırasında Türkiye ile kablo kanalıyla elektrik bağlantısı kurulması konusundaki soruları da yanıtlayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, şunları söyledi:

“Halkın Partisi kablo ile elektrik konusunda hükümetin ne yaptığını bildiğinden emin değiliz. Tek tedarikçiden elektrik satın alınması gibi modeller yerine gerçek anlamda bir enterkonnekte modeli hayata geçirecek bir kablo bağlantısı üzerinde durulmalıdır. Bizler Halkın Partisi olarak su konusunda en baştan bazı uyarılarda bulunmuş ve Türkiye ile uzlaşılan metinlerde bu unsurların yer alması gerektiğini açıklamıştık. Maalesef o önerilerimiz dikkate alınmadığı için o konu çok kötü yönetilmiştir. Bizler hükümete elektrik konusunda bize suda olduğu gibi bir süreç yaşatmayın çağrısı yapıyoruz. Kablo ile elektrik bağlantısı enterkonnekte bağlantı şeklinde olması, en baştan hangi maliyetin ne şekilde hesaplanacağı ve fiyatlara nasıl yansıyacağının net olması, garantili alım gibi modellerin yer almaması kaydıyla destekliyoruz. Ancak bu kadar yaşamsal konular kapalı kapılar ardında halledilmemeli. Şimdi kamuoyunda kayda değer bir bilgi ya da tartışma olmaksızın hükümet bir protokol imzalayacağını söylüyor.

İçeriğini bilmediğimiz ve su konusunda ağzımız yandığı için elektrik konusundaki sürecin bu şekilde yürütülmesine karşıyız ve herkesin buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz.”
Editör: TE Bilisim