Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Günaydın Haber Kıbrıs programında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçinin sorularını yanıtlayan Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar nedeniyle HP’nin hükümetten çekilmesi ve ülkenin salgın konusunda tecrübesi olmayan azınlık hükümeti tarafından yönetilmek zorunda kalınmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Özersay şöyle konuştu:

“Salgın var, ülke hükümetsiz kalmasın diye birçok olayı sineye çektik. İmar Planı konusunda son noktaya gelinmesine rağmen UBP’nin yaptıkları ortadadır. Öğretmen ve sağlık konusunda yapılan istihdamlar yanında Maraş açılımında dışişleri bakanı ve hükümetin yok sayılması ayrıca Devlet kurumlarının da görmezden gelinmesini artık daha fazla sineye çekemezdik. Bu durumlara rağmen hükümete devam etseydik şamar oğlana dönerdik bundan dolayı hükümetten çekildi” dedi.

Yeni hükümet arayışları sırasında HP’nin hükümette yer alması ve ülkeyi yönetmesiyle ilgili gelen eleştiriyi değerlendiren Özersay, “Herkes bizi eleştiriyor ancak UBP ile neden CTP kurmadı. Kimse kan uyuşmazlığı var demesin UBP ile daha önce hükümet kurmuşlardı” dedi.

HP’nin, 3’lü geniş tabanlı hükümet kurulmasını önerdiğine işaret eden Özersay, “Partiler birbirini denetleyebilirdi ve ilgili yasaları geçirip süreci yönetip seçime gidebilirdi” diye konuştu. Halkın Partisi’nin İsa gibi çarmıha gerilmek istendiğini ve haksız eleştiriler yapıldığını anlatan Özersay, “Sonuç alınamayan hükümet arayışlarında son eşikte UBP, tekrar HP ile devam etmek istemedi” ifadelerini kullandı.

Ankara ziyareti sonrasında UBP’nin, azınlık hükümetini kurmaya karar verdiğine dikkat çeken Özersay, “Ben davet edilmeme rağmen Ankara’ya etik olmadığını gerekçe göstererek gitmedim. Seçim yasaklarına 3 gün kala sadece bazı adayların olduğu bir ortamda bulunmak yanlıştır. Halkın iradesini ezdirmedim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim