Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabahın Postası’ isimli programa konuk olarak soruları yanıtladı.

“ÜNAL ÜSTEL’İN BAŞBAKAN OLMASINI TÜRKİYE’DEKİ İKTİDAR İSTEDİ”

Meclisteki muhalefetin iktidarsızlaştırılacağını belirttiklerini hatırlatan Özersay, Söylediklerinde şu an haklı çıktıklarını ifade etti.  Ünal Üstel’in başbakan olmasını Türkiye’deki iktidarın istediğine işaret eden Özersay, “Bakanlar Kurulu’nda belli isimlerin bakan olması ya da bakanlıktan gitmesi kim istedi? Bu realite ortadayken, Üstel’in UBP’ye karşı ya da Kıbrıs Türk seçmenine karşı sorumlu hissetmesini bekleyemeyiz” dedi.

Özersay, temsiliyetin kaynağının başka bir yer olduğuna vurgu yaptı.

“MUHALEFETİN OLMADIĞI YERDE HÜKÜMET DE OLAMAZ”

Muhalefetin olmadığı yerde hükümetin de olamayacağının altını çizen Özersay, partisinin sine-i millet kararının bu nedenle ortaya çıktığını anlattı.

Özersay, “Kurdurtulan bir hükümet var. Meşruiyetini kendi partisinden, Kıbrıs Türk seçmeninden almayan bir parti var. Bu hükümet kendini sorumlu hissetmez ve kendisine verilen görevleri yerine getirecek...” dedi.

“BAZI BAKANLAR, ‘KIB-TEK’TEN BİRİLİLERİ BİR ŞEYLER GÖTÜRDÜ’ DEDİ”

Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı

Bazı bakanlarla telefonda konuştuğunu ve Kıb-Tek ile ilgili kendisine “Birileri bir şeyler götürdü” ifadesini kullandığını iddia eden Özersay, Kıb-Tek’in yönetilemez duruma sokulduğunu, yönetim kurulunda birtakım alengirli işler yapıldığını, alınan yakıtla ve kurumun farklı bakanlıklardan başbakanlıklara bağlanarak kurumun elden çıkarılması için zemin hazırlandığını anlattı.

“ATEİSTLERİ DUA EDER NOKTAYA GETİRDİLER”

Çıkan orman yangınlarının günlerce devam ettiğini buna rağmen Orman Dairesi müdürünün başka nedenlerle görevden yeni alındığını kaydeden Özersay, “Yağmur yağıp yangının sönmesi için ateistleri dua eder noktaya getirdiler” dedi.

“ŞU AN NEREDELER?”

Parti kararına uymayarak “hem sokakta hem mecliste mucide edeceğiz” diyen Ayşegül Baybars ile Jale Refik Rogers’a da göndermede bulunan Özersay, “Bu mücadelede şu an neredeler?” diye konuştu.

“DP İLE YDP, ANAHTARI UBP’YE TESLİM ETTİ”

Hükümet ortaklarıyla ilgili de konuşan Özersay, DP ile YDP’nin de resmin içinde olmadığını ifade eden Özersay, “DP ile YDP anahtarı UBP’ye teslim etti.” dedi.

“KURDURTULAN HÜKÜMETİ GÖTÜRTEMEZSEK HEPİMİZE YAZIKLAR OLSUN”

Hükümetin ömrünü daha da kısaltmak gerektiğini söyleyen Özersay, “Kurdurtulan bir hükümet, kendiliğinden giderse hepimize yazıklar olsun; kurdurtulan hükümeti götüremezsek hepimize yazıklar olsun...” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi