Eğitim Bakanlığı bazı özel okulların sürdürdüğü online (internet üzerinden) eğitimi yasakladı.  YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, Pazartesi eğitime başlanacağını belirtti. Amcaoğlu  gerek devlet, gerekse özel, tüm okulların eğitime aynı gün başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Olgun Amcaoğlu, “Eğitim Bakanlığı henüz ikinci dönem eğitimini açtım demedi” diye konuştu.

Pazartesi günü Üst Komite kararına göre eğitim başlayacağını belirten Amcaoğlu, “Ben kimsenin eğitiminin durdurmadım, fırsat eşitsizliği ve adaletten söz ediyorum.” dedi.

Amcaoğlu, “İster online olsun ister yüz yüze eğitime herkes birlikte başlayacak ve durmaksızın devam edeceğiz. Yüz yüze mi, seyreltilmiş mi tam zamanlı mı buna Üst Komite karar verecek. Yüz yüze mi değil mi göreceğiz ve söyleneni hep birlikte yapacağız. Tüm okullar milli eğitime bağlıysa beraber başlayıp beraber bitireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Amcaoğlu Cuma günkü Üst Komite toplantısıyla durumun netlik kazanacağını kaydetti.

Bazı okullardan mesaj: Eğitim Bakanlığı, online eğitimlerimizi askıya almamızı istedi

Öte yandan bazı özel okullardan ise öğrenci velilerine gönderilen bir yazı ile online ağitime ara

verildiği aktarıldı. Bir okuldan velilere iletilen mesajda "Üzüntüyle bildiriyoruz ki, Eğitim Bakanlığı, online eğitimlerimizi askıya almamızı istedi" görüşüne yer verildi. Bu askıya alma işleminin "2 günlük olduğu" belirtildi.  

Kimi özel okullar farklı bir eğitim takvimi uyguladığı için 22 Aralık'ta tatile girdi, 4 Ocak'tan bugüne derslerini online olarak başlatmıştı.

Özel okullardan bazılarının ise "online eğitim" sürecini aynen sürdürdüğü öğrenildi.

Bu yöndeki uygulamanın, kamu okullarında "yarı yıl tatili" tamamlanmış olmasına rağmen eğitime başlanmamasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Kamu okulları henüz online ya da geleneksel henüz eğitim sürecine başlamadı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun kararı sonrasında okulların yarı yıl "şubat tatili" erkene alınmış, 18 Ocak'a kadar eğitime ara verilmişti. Daha sonra bu kararın, 22 Ocak'ta yeniden değerlendirileceği duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim